HomeHL-9Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μιχάλη Φαρσάρη

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μιχάλη Φαρσάρη

Από εκπροσώπους αρχών και τοπικών φορέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θλίψη επικρατεί σε όλη την Κρήτη από τον θάνατο του γνωστού δικηγόρου και αντιστασιακού, Μιχάλη Φαρσάρη που άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ηλικία 87 ετών.

Με την είδηση του θανάτου του εκπρόσωποι αρχών και τοπικών φορέων εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις.

Ευρωβουλευτής Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης

«Η απώλεια του Μιχάλη Φαρσάρη μας γεμίζει θλίψη.

Ο Μιχάλης Φαρσάρης υπηρέτησε με πίστη τις ιδέες του από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι το τέλος της ζωής του. Άφησε το δικό του αποτύπωμα ήθους στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου όπου υπήρξε για πολλά έτη πρόεδρος. Υπήρξε πάντα δίπλα στον κάθε απλό άνθρωπο είτε ως νομικός είτε ως ενεργός παράγοντας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην οικογένειά του, στην πολυαγαπημένη του σύζυγο Κρήτη, στα παιδιά του και στους οικείους του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

Νίκος Ηγουμενίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Μιχάλη Φαρσάρη. Υπήρξε ένας αυθεντικός αγωνιστής. Έδωσε τα κρίσιμα χρόνια αλλά και σε όλη του τη διαδρομή σπουδαίες μάχες για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Αγωνίστηκε με πάθος για τα ιδανικά του κομμουνισμού. Τίμησε τη δικηγορία και διακρίθηκε για το ήθος του. Ένας ακέραιος και έντιμος αγωνιστής. Ένας πολύ αγαπητός και ξεχωριστός άνθρωπος.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας ΠΕ ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου

«Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο θάνατος του Μιχάλη Φαρσάρη.

Ο Μιχάλης Φαρσάρης ήταν ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον δικηγορικό σύλλογο Ηρακλείου, καθώς υπήρξε ένας από τους μακροβιότερους προέδρους του, μαχόμενος σε όλη την πορεία του με σοβαρότητα και ήθος.

Ήταν πρόσωπο σεβαστό, που χαρακτηριζόταν για την ξεχωριστή του προσωπικότητα, με την οποία άφησε την σφραγίδα του στον δικηγορικό κόσμο της Κρήτης, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Βασίλης Λαμπρινός, δήμαρχος Ηρακλείου

Ο Μιχάλης Φαρσάρης ολοκλήρωσε την διαδρομή της ζωής του ως υπεύθυνος πολίτης και ακέραιος άνθρωπος. Υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας, με μακρά και πολυσήμαντη προσφορά στην δημόσια ζωή, τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, πρόεδρος του οποίου διετέλεσε από το 1987 έως το 1996, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος.

Η μετριοπάθεια, το ήθος του, καθώς και το αδιάκοπο ενδιαφέρον του για κοινωνική δικαιοσύνη, προσδιόριζαν πάντα κάθε του πράξη. Για την  συνέπεια στις ιδέες τους, τόσο αυτός, όσο και η σύντροφος της ζωής του, Κρήτη Σμπώκου, πλήρωσαν ακριβό τίμημα.

Από την φιλία που μας συνέδεσε άρρηκτα, για πολλές δεκαετίες, αποκόμισα πολύτιμα διδάγματα.

Συλλυπούμαι θερμά την οικογένειά του.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Δικηγόρου Μιχάλη Φαρσάρη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνήλθε εκτάκτως, έπειτα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του δικηγόρου, πρώην δημοτικού συμβούλου, και αντιστασιακού Μιχάλη Φαρσάρη, και αποφάσισε ομόφωνα, τιμώντας την μνήμη του, όπως:

1) Τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίασή του

2) Εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

3) Παραστεί αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία

4) Δοθεί το όνομά του σε δρόμο του Ηρακλείου

5) Επιδοθεί το Ψήφισμα αυτό στην οικογένειά του

6) Αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου και δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

Γιάννης Κουράκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες», πρώην δήμαρχος Ηρακλείου

Ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ένας έντιμος πολίτης και επιστήμονας που υπηρέτησε τη δικαιοσύνη ως δικηγόρος και  Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου αλλά και την αυτοδιοίκηση έφυγε από την ζωή.

Αγωνιστής της Δημοκρατίας, πάντοτε με την σταθερή του προσήλωση στις αξίες και τα ιδανικά του λαού, υπήρξε όρθιος και ευθύς στις δύσκολες στιγμές και κέρδιζε την αγάπη του κόσμου.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του, στα παιδιά του και στους οικείους του.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες»

Η δημοτική κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», ο επικεφαλής, οι δημοτικοί και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι καθώς και τα μέλη της κίνησης εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το θάνατο του συμπολίτη, συνεπή αγωνιστή για ελευθερία και δημοκρατία, μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα, με έντονη δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση – Δήμαρχος Ηρακλείου για το 1994 -, μαχόμενο και κορυφαίο δικηγόρο Μιλτιάδη Φαρσάρη.

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης

«Ο Μιχάλης Φαρσάρης, αυτός ο εξαιρετικός άνθρωπος, ο έγκριτος νομικός, ο άρτιος επιστήμονας, ο αγωνιστής της Δημοκρατίας, ο άψογος οικογενειάρχης και πολύ καλός, προσωπικός μου φίλος και συνεργάτης, έφυγε από κοντά μας.

Η πορεία του λαμπρή. Χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, με υπερηφάνεια και εντιμότητα, παρέδιδε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας σε όλους μας. Η θλίψη μας από τον χαμό του, ανείπωτη. Οι αναμνήσεις από τις κοινές μας στιγμές, θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και εύχομαι η μνήμη του να είναι αιώνια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση