HomeHL-CultureΣυναυλία Νικολακοπούλου – Βουτσικάκη στο Ηράκλειο

Συναυλία Νικολακοπούλου – Βουτσικάκη στο Ηράκλειο

“Ελάτε όλοι να πετάξουμε στα όνειρα μας”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Ελάτε όλοι μαζί να πετάξουμε στα όνειρα μας” είναι το σύνθημα καλωσόρισμα στους Κρητικούς της Κορυφαίας Ελληνίδας στιχουργού Λινας Νικολακοπούλου και του ταλαντούχου ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη που ήρθαν σήμερα στην Κρήτη για τη μεγάλη συναυλία που οργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου αύριο Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 9,30 μμ στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρισκόμαστε στην Κρήτη και που μαζί με τους κατοίκους του νησιού θα επικοινωνήσουμε μέσα από επιλεγμένα αγαπημένα τραγούδια στην γιορτή του πολιτισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά στα ΜΜΕ φθάνοντας στο αεροδρόμιο Ηρακλείου η κα Νικολακοπούλου η οποία παράλληλα ανέφερε ότι συμπίπτει με την μεγάλη συναυλία να γιορτάζει τα δικά της γενέθλια όπως και σήμερα τα γενέθλια του ο Θοδωρής Βουτσικακης.

image

Τη Λινά Νικολακοπούλου, τον Θοδωρη Βουτσικάκη και τους συνεργάτες τους Αναστασία Ταμουριδου, Βασίλη Παναγιωτοπουλο, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλευρη.

Ο κ. Φασουλακης και η κα Πλευρη εξέφρασαν στις δηλώσεις τους την χαρά τους για την παρουσία στην Κρήτη της κορυφαίας-καταξιωμένης στιχουργού Λινας Νικολακοπούλου και του ταλαντούχου ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικακη, ενώ απεύθυναν δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους Κρητικούς και στους επισκέπτες του νησιού στην μεγάλη συναυλία που θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα είναι μια μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού. Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις “τέχνη καθ’ οδόν” που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας.

Στη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Πέτα στα Όνειρά σου» ο Θοδωρής Βουτσικάκης θα ερμηνεύσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα.

Ο πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στο μιούζικαλ «Ερωτόκριτος», την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την προηγούμενη χρονιά, ξεκινά την πρώτη προσωπική του περιοδεία, έχοντας στις «αποσκευές του» αγαπημένα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου.

image-1

Η γνωστή και καταξιωμένη στιχουργός ανθολόγησε ένα πρόγραμμα με τραγούδια-σταθμούς από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανού, Μάνου Χατζιδάκι, Lucio Battisti, Ara Dinkjian, Νίκου Κυπουργού, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Νίκου Αντύπα κ.α., μαζί με κάποια ακυκλοφόρητα από την επερχόμενη δισκογραφική συνεργασία τους με τον βραβευμένο Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani (Όσκαρ Μουσικής για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία»).

Το τραγούδι «Πέτα στα όνειρά σου» από τον πολυαναμενόμενο δίσκο, δίνει τον τίτλο και το γενικό σύνθημα της φετινής συναυλιακής εξόρμησης του Θοδωρή Βουτσικάκη, κάνοντας τα όνειρά μας να πετάξουν όσο πιο ψηλά θέλουμε!

Η πρώτη τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 2014 και άνοιξε τον δρόμο για τη συμμετοχή του Θεσσαλονικιού τραγουδιστή σε δύο σημαντικά ποιητικά μουσικά αφιερώματα της Λίνας Νικολακοπούλου για τον ποιητή Γ. Σαραντάρη και 8 εμβληματικούς Ρώσους ποιητές (σε μουσική Δάφνης Αλεξανδρή), αλλά και για τις βραδιές λόγου και μουσικής που διοργάνωσε και επιμελήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση