HomeHL-World«Ούτε για καύσιμα» στην Ιταλία τα πλοία των ΜΚΟ

«Ούτε για καύσιμα» στην Ιταλία τα πλοία των ΜΚΟ

Σκληρή γραμμή για το μεταναστευτικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι οργανώσεις αυτές χρηματοδοτούνται με σκοτεινό τρόπο από ξένες δυνάμεις», λέει ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι. Αυτό σημαίνει ότι εθελοντές που σώζουν ζωές στην Μεσόγειο δεν θα μπορούν να μπουν σε ιταλικά λιμάνια, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σε ό,τι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει αμφιβολίες. «Τα κέντρα υποδοχής μεταναστών δεν θα δημιουργηθούν μόνον στις χώρες πρώτης άφιξης», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Kαι με αυτό τον τρόπο απάντησε, κυρίως, στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία φθάνουν οι μετανάστες και σε εκείνα στα οποία, ενδεχομένως, μεταβαίνουν στη συνέχεια.

Το μεταναστευτικό ανεβάζει τα ποσοστά της Λέγκας

Είναι σαφές ότι -κυρίως η ακροδεξιά Λέγκα- θα αναφέρεται αδιάκοπα στο μεταναστευτικό καθ’ όλες τις επόμενες εβδομάδες, διότι ο Σαλβίνι διαπίστωσε ότι η προσέγγισή του αύξησε τα ποσοστά του κόμματος. Σύμφωνα με γκάλοπ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, η Λέγκα στην πρόθεση ψήφου αγγίζει τώρα το 31,2%, ενώ τα Πέντε Αστέρια «σταματούν» στο 29,8%.

Στην φάση αυτή παράλληλα η Ιταλία θέλει να ενισχύσει τη σχέση της με τη Λιβύη -περιορίζοντας τις γαλλικές βλέψεις- ενώ στοχεύει και σε κάτι άλλο: θέλει να αυξήσει τη συνολική επιρροή της, χάρη και στο αυστριακό εξάμηνο προεδρίας στην ΕΕ, το οποίο ξεκινά αύριο. Οι θέσεις των δυο χωρών (Αυστρίας και Ιταλίας) σε μεγάλο βαθμό συγκλίνουν και ο αρχηγός της Λέγκας Ματτέτο Σαλβίνι δεν θα χάσει την ευκαιρία.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση