HomeHL-WorldΤουσκ: Είχαμε συμφωνία, αλλά είναι νωρίς να μιλήσουμε για επιτυχία

Τουσκ: Είχαμε συμφωνία, αλλά είναι νωρίς να μιλήσουμε για επιτυχία

Υπάρχει ακόμη «πολλή δουλειά» να γίνει, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε σήμερα ότι η εφαρμογή της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι 28 ηγέτες της ΕΕ μετά από εννιά ωρες, σκληρές διαπραγματεύσεις, θα είναι το πιο δύσκολο μέρος της.

«Όσον αφορά τη συμφωνία μας για τη μετανάστευση, είναι υπερβολικά νωρίς να μιλήσουμε για επιτυχία», είπε ο Τουσκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αλλά αυτό στην πραγματικότητα ήταν το ευκολότερο μέρος του έργου μας, σε σύγκριση με τα όσα μας περιμένουν όταν αρχίσουμε να την εφαρμόζουμε», είπε, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αναφερόμενος στο Brexit, ο Τουσκ σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη «πολλή δουλειά» να γίνει και σημείωσε ότι τα δυσκολότερα σημεία μιας συμφωνίας παραμένουν ανεπίλυτα. Πρόσθεσε ότι αν οι δύο πλευρές θέλουν να πετύχουν μια συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο, είναι η τελευταία ευκαιρία τους ανοίξουν τώρα τα χαρτιά τους στο τραπέζι.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση