HomeHL-WorldΛιβύη: Τρία βρέφη πνίγηκαν σε ναυάγιο

Λιβύη: Τρία βρέφη πνίγηκαν σε ναυάγιο

Αγνοούνται άλλοι 100 μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι τρία βρέφη ανασύρθηκαν νεκρά από το τραγικό ναυάγιο που έγινε στα ανοιχτά της Λιβύης, όταν πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες τυλίχθηκε στις φλόγες και βυθίστηκε.

Σύμφωνα με διασωθέντες και τις λιμενικές αρχές, σχεδόν 120 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 100 περίπου αγνοούνται επέβαιναν στο φουσκωτό, που βυθίστηκε σε απόσταση μόλις 6 χιλιομέτρων από τις λιβυκές ακτές.

Ζωντανοί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν μόνο 16 μετανάστες. Πρόκειται για νεαρούς άνδρες που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή Αλ Χμιντίγια, στα ανατολικά της Τρίπολης.

Σημειώθηκε έκρηξη και η μηχανή τυλίχθηκε στις φλόγες

Το πλοιάριο απέπλευσε τα ξημερώματα από το λιμάνι της πόλης Γκαραμπούλι, που απέχει 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Η τραγωδία ξεκίνησε όταν λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και η μηχανή του τυλίχθηκε στις φλόγες. Όπως αναφέρουν οι διασωθέντες, το φουσκωτό ξεκίνησε να γεμίζει νερό και οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα, προσπαθώντας να κρατηθούν από ένα τμήμα του σκάφους που παρέμενε στην επιφάνεια είτε από μπιτόνια με καύσιμα που επέπλεαν.

Επέβαιναν οικογένειες Μαροκινών και Υεμενίτες

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό από τους ντόπιους ψαράδες, που ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο πλοιάριο επέβαιναν πολλές οικογένειες Μαροκινών, καθώς και Υεμενίτες.

Πέραν των τριών βρεφών, ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι δύο μωρά και τρία μικρά παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, καθώς και 10-15 γυναίκες.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες οι λιμενικές αρχές της Λιβύης έχουν διασώσει εκατοντάδες επίδοξους μετανάστες. Στις 18 Ιουνίου ανασύρθηκαν πέντε πτώματα και σώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, αφού το πλοιάριό τους βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λιβύης. Στις αρχές της εβδομάδας, σχεδόν 1.000 μετανάστες που επέβαιναν σε πολλά φουσκωτά, περισυνελέγησαν στη Μεσόγειο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση