HomeHL-MarketΔιάκριση για την Attica Group στα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018

Διάκριση για την Attica Group στα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018

Διάκριση Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Attica Group, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την τιμητική διάκρισή της στα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, στη κατηγορία των Βραβείων Επιχειρήσεων, υποκατηγορία «Περιβαλλοντική Πολιτική».
Το βραβείο αυτό αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση των προσπαθειών του Ομίλου για τη συστηματική και υπεύθυνη λειτουργία του σε θέματα περιβάλλοντος, βασικό πυλώνα του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Attica.

Επιβεβαιώνει την πραγματοποίηση της δέσμευσης του Ομίλου για την ενσωμάτωση των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης στις διαδικασίες του και την εφαρμογή περιβαλλοντικά ορθών επιχειρηματικών πρακτικών, ώστε να περιοριστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Attica είναι ο μοναδικός στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας που κερδίζει το Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

Η τελετή απονομής, που διοργάνωσε για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου στο νησί της Μήλου, στον υπαίθριο χώρο του παλαιού εργοστασίου καολίνης, ενός ιστορικού βιομηχανικού κτηρίου, αναπαλαιωμένο και διαμορφωμένο πλέον ως Συνεδριακό Κέντρο Μήλου «Γεώργιος Ηλιόπουλος».

Ο θεσμός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δημιουργήθηκε το 2005 και εδραιώθηκε από τον εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό για το Aστικό και Περιαστικό Περιβάλλον «ECOCITY». Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο, με στόχο την επιβράβευση και προβολή της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας των Φορέων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, των Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα αποσκοπούν στη δημιουργία συνθηκών ευγενούς άμιλλας, που θα προάγει την γενικότερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και επίδειξη κοινωνικής συμμετοχής στην ανάληψη ή στήριξη δράσεων για το περιβάλλον.

Τα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ αποτελούν μοναδικό θεσμό του είδους στη χώρα μας αναγνωρίζοντας ότι η καλλιέργεια της ευθύνης ενισχύεται από κίνητρα, ηθικά κυρίως, σε όσους συνειδητοποιούν το χρέος και έμπρακτα επιδεικνύουν περιβαλλοντική ευαισθησία.

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των εταιριών SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINKS (AML) με συνολικά 30 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 59 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια. Η Attica Group είναι μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) με πλειοψηφικές συμμετοχές σε ηγέτιδες εταιρίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση