HomeΚΡΗΤΗΆλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη και το…wi-fi!

Άλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη και το…wi-fi!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Δήμος Ηρακλείου και η δωρεάν πρόσβαση στο Ιντερνετ
Μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει εξαγγείλει μήνες τώρα δωρεάν πρόσβαση στο internet σε όλη την Ελλάδα, ο Δήμος Ηρακλείου όμως το έχει κάνει πράξη χρόνια τώρα. Είναι γνωστό, ότι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, πλατείες και πάρκα της πόλης, με το κινητό και το tablet του, μπορεί κάποιος να μπει χωρίς κωδικούς στο «municipality­_of_heraklion» και στη συνέχεια να πλοηγηθεί όπου επιθυμεί.

Το τελευταίο διάστημα όμως, στο Δήμο δεν νοιάζονται μόνο για το κέντρο, τους έλληνες και τους επισκέπτες της πόλης που κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής. Θεωρούν και πολύ σωστά, ότι πρόσβαση στην πληροφορία πρέπει να έχει ο καθένας, οπουδήποτε και αν κατοικεί. Έτσι με εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιώργου Αεράκη οι υπηρεσίες του Δήμου, βάσει σχεδίου προχώρησαν στην ενίσχυση του κέντρου αλλά κυρίως στην επέκταση του δικτύου στις απομακρυσμένες περιοχές.

Ήδη οι περιοχές που έχουν δωρεάν πρόσβαση στο internet είναι τα χωριά Πετροκέφαλο, Αγ. Μύρωνας, Κάτω Ασίτες, Πυργού, Κεράσια, Αυγενική, Προφήτης Ηλίας, Πενταμόδι, Σκαλάνι καθώς και η Φορτέτσα. Οι περιοχές του Δήμου Ηρακλείου που επωφελήθηκαν όλως προσφάτως από την νέα πολιτική είναι το Ρουκάνι και η Καρκαδιώτισσα και μάλιστα όχι με συμβατικό τρόπο αλλά δορυφορικά, μιας και είναι από τις λίγες περιοχές του Δήμου, που ο ΟΤΕ δεν έχει συνδέσει ακόμη με ΑDSL (το αίτημα του Δήμου προς τον ΟΤΕ είναι σε εξέλιξη). Επίσης ταυτόχρονα επεκτάθηκε το υπάρχον δίκτυο στον Άγιο Σύλλα.

Κι όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ.Αεράκης «πόροι υπάρχουν, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι γνωρίζει να τους απορροφά προς όφελος του δημότη αλλά και του επισκέπτη της πόλης μας. Είμαστε μακράν πρώτοι σαν Δήμος στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται και όραμα και στελεχιακό δυναμικό. Ο Δήμος μας τα διαθέτει και τα δυο και είμαι υπερήφανος που βοήθησα και εγώ στην πραγματοποίηση ενός δύσκολου έργου. Η ελκυστικότητα της πόλης είναι σε υψηλά επίπεδα χάρις στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Το έργο που κάνουμε είναι πολυεπίπεδο και έχει βάθος χρόνου» καταλήγει ο αντιδήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση