HomeHL-GreeceΚαταπέλτης η εισαγγελέας για Ηριάννα και Περικλή

Καταπέλτης η εισαγγελέας για Ηριάννα και Περικλή

Είναι μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενοχή της Ηριάννας και Περικλή ζήτησε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, υποστηρίζοντας ότι οι δυο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς και πως όσα λέγονται περί εμπλοκής τους στην υπόθεση «με κατασκευές της αστυνομίας» είναι «αφήγημα».

Η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε αντιδράσεις μελών του ακροατηρίου του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που εδώ και αρκετές εβδομάδες εκδικάζει την υπόθεση με κατηγορούμενους την Ηριάννα και τον Περικλή, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους.

Ζητώντας από το δικαστήριο να κηρύξει ενόχους τους δυο κατηγορουμένους όπως και πρωτοδίκως, η εισαγγελέας υποστήριξε πως η πραγματογνωμοσύνη του dna είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Μάλιστα όσον αφορά το εργαστήριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε, ανέφερε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.

Κατά την εισαγγελέα οι δυο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, (ΣΠΦ) με σκοπό τους την τέλεση αδικημάτων. Και αυτό ανεξάρτητα, όπως είπε, αν αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση για υπερασπιστικούς λόγους.

Τέλος, η εισαγγελέας τόνισε πως υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι των δυο κατηγορουμένων είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση