HomeHL-CultureΈφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον

Στα 89 του χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον και πατριάρχης της οικογένειας, Τζο.

Ο Τζο Τζάκσον πέθανε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου νοσηλευόταν, καθώς είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο. Δίπλα του βρισκόταν παιδιά και εγγόνια του, όπως και η η σύζυγός του, Κάθριν.

Ο πατριάρχης της οικογένειας Τζάκσον αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εδώ και καιρό, ενώ είχε νοσηλευτεί με υψηλό πυρετό το 2016. Η υγεία του ήταν εύθραυστη, καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό και τρεις καρδιακές προσβολές το 2015, όμως ο ίδιος δεν το έβαζε κάτω και αρκετές φορές τον είχαν δει να πηγαίνει σε πάρτι στο Λας Βέγκας.

Ο Τζο Τζάκσον ενδέχεται αν είναι ο πιο επιτυχημένος μάνατζερ των παιδιών του στην ιστορία της μουσικής. Στην αρχή, με την βοήθεια της Νταϊάνα Ρος είχε δημιουργήσει το συγκρότημα Jackson 5 και στη συνέχεια ήταν ο άνθρωπος πίσω από τη σόλο πορεία του Μάικλ και της Τζάνετ Τσάκσον.

Πάντως, ο ίδιος επικρίθηκε από τον Μάικλ Τζάκσον για τις πρακτικές του και την βάναυση αντιμετώπισή των παιδιών του καθώς και για άσκηση βίας εις βάρος του. Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε οδήγησαν σε επιτυχία τα παιδιά του και τα κράτησαν μακριά από τη φυλακή.

Την ίδια ώρα, ο Τζο Τζάκσον δέχθηκε επικρίσεις και για τη στάση του μετά το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον καθώς αρκετοί τον κατηγόρησαν ότι προσπάθησε να βγάλει χρήματα από το γεγονός.

Ο Τζο είχε 10 παιδιά με την Κάθριν, που ήταν σύζυγός του για περισσότερο από 60 χρόνια. Αν και οι δυο τους δεν ζούσαν πλέον μαζί και είχαν τεταμένες σχέσεις τα τελευταία χρόνια, είχαν καταφέρει να βρίσκονται συχνά σε επαφή.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση