HomeHL-GreeceΜητσοτάκης σε Σολτς: Θα μειώσω άμεσα φορολογικούς συντελεστές

Μητσοτάκης σε Σολτς: Θα μειώσω άμεσα φορολογικούς συντελεστές

Στις επιχειρήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Ολαφ Σολτς είχε στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών το πρόγραμμα του κόμματός του, το οποίο έχει ως στόχο υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στον κ. Σολτς ότι θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, τον προσδιορισμό του κόστους στις εισφορές και τη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τις επενδύσεις.

Βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους.

Μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σολτς δεν συζητήσαμε για το παρελθόν, αλλά συζητήσαμε για το μέλλον. Για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πως μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Για το πως τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω. Πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Για το πως η χώρα θα γίνει -επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα»

«Οποια ρύθμιση και αν δώσουμε στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετή, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να μην είναι επαίτης της Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, την διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία»,

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ, από το Βερολίνο, υπογράμμισε την ανάγκη «μεγάλης πολιτικής αλλαγής», προκειμένου όχι μόνο να ανακάμψει η οικονομία αλλά και «να σταματήσει η δραματική υπονόμευση του δημοκρατικού κεκτημένου από μια κυβέρνηση η οποία κάθε μέρα εκτρέπεται όλο και περισσότερο σε λόγο διχαστικό και παραληρηματικό».

«Δουλεύουμε 186 μέρες για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα στοιχεία πρόσφατης έρευνας, «για να έχουμε υπηρεσίες τύπου Πολάκη στην Υγεία, τύπου Γαβρόγλου στην Παιδεία, τύπου Τόσκα στην Ασφάλεια».

Οποιος δημοσιονομικός πόρος προκύψει – και δεν θα είναι αμελητέος, πρόσθεσε, θα διατεθεί κατά 80% στην μείωση του χρέους και κατά 20% σε στοχευμένες κοινωνικές παροχές, όπως «στην λελογισμένη αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στην απαρέγκλιτη δέσμευση να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σχετικά με το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι δεν είναι κάτι που θα θέσει σε πρώτο χρόνο, αλλά αργότερα, όταν η κυβέρνησή του θα έχει αποδείξει την αξιοπιστία της. «Πρώτα θα δείξουμε σοβαρότητα και θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη», τόνισε και ανέφερε ότι «η χώρα βγαίνει βαθιά τραυματισμένη από αυτή την περιπέτεια της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και εξακολουθούν να μας συνοδεύουν τα απόνερα από το α εξάμηνο του 2015».

Κατά τις συναντήσεις που είχε και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών και των Φιλελευθέρων κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση