HomeHL-GreeceΤσίπρας: Δεν θα επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες

Τσίπρας: Δεν θα επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες

Συνέντευξη στο Bloomberg

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg παραχωρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του στο Λονδίνο μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή.

Δεν θα επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες σε ό,τι αφορά τις δαπάνες ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να τηρήσει τις οικονομικές δεσμεύσεις που συμφώνησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες αυτό το μήνα και είπε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στις συνήθειες των δαπανών που τελικά προκάλεσαν μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές στην ιστορία της ηπείρου.

Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνησή του θα εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους, επισημαίνοντας πως τώρα θα αποφασίζει κυρίως η Ελλάδα και όχι τόσο οι διεθνείς πιστωτές για το πώς θα το κάνει αυτό.

Το σημαντικό πράγμα για το τέλος του προγράμματος είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για αυτούς τους στόχους και τώρα η ευθύνη έρχεται στους Έλληνες, εμάς ή οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στην έδρα του Bloomberg στο Λονδίνο. «Θα κάνω ό, τι μπορώ για την Ελλάδα να μην επιστρέψει σε αυτή την τραγική περίοδο».

Υπήρξε μια αξιοσημείωτη μεταστροφή για την Ελλάδα, και μάλιστα για τον Τσίπρα σχολιάζει το πρακτορείο που θυμίζει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο Λονδίνο για να προσεγγίσει επενδυτές.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα ανταποκριθεί θετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση