HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται ο εμπαιγμός για το νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για το νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου

Τι αναφέρει ο Β. Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για εμπαιγμό της κυβέρνησης στο ζήτημα της ανέγερσης του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου κάνει λόγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου σε ανακοίνωσή του μετά από τη σχετική απάντηση που έδωσε στην ερώτησή του το αρμόδιο υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει τα εξής:

«Ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει τέλος, αφού μετά από 3,5 χρόνια αδράνειας, τώρα φαίνεται ότι απαιτούνται το λιγότερο άλλα τρία χρόνια για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου, που αποτελεί ένα αναγκαίο έργο.

Ύστερα από πέντε κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις για το θέμα αυτό, το Υπουργείο Υποδομών με πληροφορεί πως σε τουλάχιστον τρία χρόνια από τώρα θα κατασκευαστεί το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την υπ’ άριθμ. 1567/22-06-18 απάντηση σε σχετική ερώτηση μου:

         (3) τρεις μέρες μετά τη κατάθεση της ερώτησης μου ανατέθηκε από τον Υπουργό στη Γενική γραμματεία του Υπουργείου Υποδομών το έργο «Ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου Κρήτης

         Προγραμματίζεται εντός τριών (3) μηνών να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλων για την υλοποίηση του Δικαστικού Μεγάρου με σύμπραξη δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

         Μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της ως άνω σύμβασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία επιλογής του πλέον κατάλληλου ιδιωτικού φορέα σύμπραξης που θα αναλάβει στο πλαίσιο σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού φορέα τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, επίβλεψη, συντήρηση και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και την εμπορική εκμετάλλευσή περιορισμένων εμπορικών χώρων του δικαστικού Μεγάρου.

         Άμεσα πρόκειται να υλοποιηθούν σχετικές τομές στο οικόπεδο του ακινήτου, με την επίβλεψη της Κ.Γ Εφορείας προϊστορικών αρχαιοτήτων και εντός του καλοκαιριού θα έχει επιλυθεί οποιαδήποτε εμπλοκή.

         Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, η κατασκευή του έργου προσδιορίζεται σε δύο (2) έτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις».

Διαφήμιση
Διαφήμιση