HomeΚΡΗΤΗΔιαμαρτύρονται οι «Ενεργοί πολίτες»

Διαμαρτύρονται οι «Ενεργοί πολίτες»

Δεν έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ερώτησή τους για το έργο της Ίδης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή διαμαρτυρίας που απευθύνεται στον δήμαρχο Ηρακλείου αλλά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο – Ενεργοί πολίτες». Τα μέλη της διαμαρτύρονται πως μολονότι από τις 13 Ιουνίου έχουν καταθέσει ερώτηση προς συζήτηση στο σώμα σχετικά με το έργο ανάπλασης στις οδούς Ίδης και Δικαιοσύνης εντούτοις δεν έχει ακόμη ενταχθεί στη ημερήσια διάταξη.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή τους οι «Ενεργοί Πολίτες» αναφέρουν:

«Στις 13 Ιουνίου 2018 ( αρ πρωτ. 49411/12-6-2018) η δημοτική μας κίνηση κατέθεσε ερώτηση για την έργο που εκτελείται στο κέντρο της πόλης με θέμα: « Ίδης – Δικαιοσύνης, καθυστερήσεις – αθετήσεις δεσμεύσεων – ποιότητα κατασκευής – έλεγχοι»

Παρ’ ότι από τότε, έχουν προγραμματιστεί δύο συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων το συγκεκριμένο θέμα δεν ήρθε προς συζήτηση, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας.

Και στις δύο συνεδριάσεις, η ημερήσια διάταξη είχε μικρό αριθμό θεμάτων που δικαιολογούσε την δυνατότητα συζήτησης του θέματος σε μία από αυτές.

Τι ενοχλεί την δημοτική αρχή;

Η μη τήρηση των δεσμεύσεων της, που συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό και σήμερα;

Τα ερωτηματικά πολιτών που ζητούν απάντηση, χωρίς αυτές να δίνονται ;

Μπορεί άραγε η δημοτική αρχή να επινοεί δικαιολογίες του τύπου «τα τοπικά λατομεία δεν είχαν την δυνατότητα της προμήθειας των κατάλληλων υλικών » όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος σε συνέντευξη του; Αυτά, όμως είναι προβλήματα που λύνει ο ανάδοχος με την ανάθεση του έργου προγραμματίζοντας την κατασκευή του, τις προμήθειες τωn υλικών του, τις εγκρίσεις για αυτά και όχι οι αναθέτουσες αρχές».

Διαβάστε το κείμενο της ερώτησης που έχει καταθέσει η παράταξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση