HomeΕΛΛΑΔΑΦθιώτιδα: Ποινική δίωξη σε δήμαρχο που φέρεται να έριξε φόλες σε αδέσποτα

Φθιώτιδα: Ποινική δίωξη σε δήμαρχο που φέρεται να έριξε φόλες σε αδέσποτα

Ο ίδιος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινική δίωξη άσκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, εναντίον του δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας, Γιώργου Γώγου, με την κατηγορία της δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων.

Σύμφωνα με τη σχηματηθείσα δικογραφία ο Δήμαρχος φέρεται να είναι ο δράστης της διπλής δηλητηρίασης αδέσποτων σκυλιών με φόλες που πέταξε ο ίδιος πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μπράλου. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες σημειώνοντας μάλιστα ότι αγνοεί εντελώς το γεγονός, όπως επανέλαβε και στην κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στις Αρχές.

Κατηγορούμενος στην συγκεκριμένη υπόθεση θα βρεθεί επίσης και ένας ιερέας που φέρεται να είναι αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος, με την κατηγορία της υπόθαλψης του δράστη. Ο ιερέας αρχικά είπε προφορικά τα όσα είδε, σε συγγενικό του πρόσωπο και σε μέλη του Φιλοζωικού, ωστόσο στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν ήταν σίγουρος για την ταυτότητα του δράστη. Το συγγενικό του πρόσωπο όμως κατέθεσε τα όσα του είπε ο ιερέας, ο οποίος μάλιστα ήταν παρέα και με άλλα άτομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης είναι αποφασισμένος να ερευνήσει την υπόθεση σε βάθος, ώστε να φτάσει στην αλήθεια και να τιμωρηθεί ο φυσικός αυτουργός της θανάτωσης των δυο αδέσποτων ζώων, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε όσους κακοποιούν ζώα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν οι αστυνομικές αρχές να έχουν την οδηγία να είναι σε επαφή με τους πολίτες και να τους ενημερώνουν, ώστε μην φοβούνται να καταγγέλουν παρόμοια περιστατικά.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση