HomeHL-WorldΤρεις νεκροί και 37 τραυματίες από πυρκαγιά στη Νότια Κορέα

Τρεις νεκροί και 37 τραυματίες από πυρκαγιά στη Νότια Κορέα

Σε υπό κατασκευή κτίριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 37 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε 24όροφο κτήριο υπό ανέγερση στη Σετζόνγκ της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap. Αλλά οι πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων είναι συγκεχυμένες, καθώς άλλες πηγές κάνουν λόγο για τέσσερις αγνοούμενους οικοδόμους και τουλάχιστον 32 τραυματίες. Τουλάχιστον 115 πυροσβέστες και 40 οχήματα της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αλλά οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες.

Δεδομένου ότι το κτήριο είναι υπό κατασκευή δεν διαθέτει συστήματα πυρόσβεσης και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του είναι πολύ υψηλή καθώς πυροσβέστες ερευνούν έναν έναν τους ορόφους για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Buwon Construction αρχικά ανακοίνωσε ότι 169 άτομα εργάζονταν σήμερα στο κτήριο, αλλά οι υπεργολάβοι δίνουν διαφορετικούς αριθμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ενδέχεται να ξεκίνησε από υπόγειο χώρο στάθμευσης του κτηρίου, όπου ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια αναδύθηκαν μαύροι καπνοί. «Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική. Ξεπήδησαν πελώριες κόκκινες φλόγες, σαν εκείνες του ηφαιστείου της Χαβάης», δήλωσε αυτόπτης μάρτυς. Παρά τη δυνατή βροχή τεράστιες στήλες καπνού έχουν τυλίξει το κτίριο ενώ ενισχύσεις στέλνουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες τριών γειτονικών πόλεων. Το κτήριο επρόκειτο να παραδοθεί για χρήση τον Δεκέμβριο.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση