HomeHL-WorldΦορτηγάκι εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία εφημερίδας στο Άμστερνταμ

Φορτηγάκι εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία εφημερίδας στο Άμστερνταμ

Έπεσε στη τζαμαρία και τυλίχτηκε στις φλόγες, άφαντος ο οδηγός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκόπιμη ενέργεια βλέπει η αστυνομία της Ολλανδίας πίσω από το περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί στο Άμστερνταμ, όταν φορτηγάκι έπεσε πάνω στο κτίριο, που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf.

Στο κτίριο βρισκόταν εκείνη την ώρα μόνο ο φρουρός ασφαλείας και, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν τραυματίστηκε κανείς. Το φορτηγάκι έπεσε πάνω στην τζαμαρία, στην πρόσοψη του κτιρίου της Telegraaf, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, και τυλίχτηκε στις φλόγες. Ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε με άλλο αυτοκίνητο, το οποίο πιθανόν οδηγούσε κάποιος συνεργός του, σύμφωνα με την αστυνομία. Και οι δύο ύποπτοι παραμένουν μέχρι στιγμής ασύλληπτοι.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Πάουλ Γιάνσεν δήλωσε ότι το κίνητρο δεν είναι σαφές. «Δυστυχώς η δημοσιογραφία έχει μπει στο στόχαστρο επιθέσεων περισσότερες από μία φορές. Αυτός είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας, αλλά δεν πρόκειται να φοβηθούμε» είπε.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε την επίθεση «χαστούκι στο πρόσωπο της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας στην Ολλανδία».

Η ταμπλόιντ De Telegraaf, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ολλανδίας και εξειδικεύεται σε αθλητικές και αστυνομικές ειδήσεις.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση