HomeHL-9Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση ομηρίας στον ΟΚΑΝΑ των Χανίων

Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση ομηρίας στον ΟΚΑΝΑ των Χανίων

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις ο δράστης είχε παραδοθεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση ομηρίας στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά που είχε σημειωθεί στις 8 Μαΐου 2017, με δράστη έναν 45χρονο πρώην τοξικομανή.

Η υπόθεση της ομηρίας είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο ενώ από θαύμα δεν είχαν υπάρξει θύματα. Ο δράστης μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις είχε παραδοθεί ενώ στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς είχε τραυματιστεί ελαφρά από τα θραύσματα τζαμιών που είχαν σπάσει.

Όλα είχαν ξεκινήσει νωρίς το πρωί εκείνης της Δευτέρας, όταν ο 45χρονος εισέβαλε οπλισμένος στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ απειλώντας τις τρεις υπαλλήλους που βρισκόταν στα γραφεία.

Ο 45χρονος ζητούσε να μην απομακρυνθεί το περίπτερο που διατηρούσε στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου και απαιτούσε δέσμευση από τη δημοτική αρχή.

Οι τρεις εργαζόμενες που δεν έχασαν την ψυχραιμία τους κατάφεραν να ειδοποιήσουν τις αρχές και αμέσως η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν μεγάλη με ισχυρή δύναμη να καταφθάνει στον ΟΚΑΝΑ.

Ο δράστης, πρώην τοξικομανής που στο παρελθόν είχε παρακολουθήσει προγράμματα του ΟΚΑΝΑ κράτησε όμηρο μία από τις υπαλλήλους, η οποία όμως κατάφερε να του ξεφύγει και να κλειδωθεί μαζί με τις συναδέλφους της σε ένα μικρό δωμάτιοτων εγκαταστάσεων.

Στη διάρκεια της πολύωρης ομηρίας, υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στον εισβολέα και τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του, ενώ η πολύωρη διαπραγμάτευση με τη συμμετοχή εξειδικευμένων αστυνομικών από το Ηράκλειο και την «επιστράτευση» του πατέρα του 45χρονου, ο δράστης παραδόθηκε γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση