HomeHL-EconomyΗ προθεσμία και η παράταση που ετοιμάζεται για τις φορολογικές δηλώσεις

Η προθεσμία και η παράταση που ετοιμάζεται για τις φορολογικές δηλώσεις

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η σχετική ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 περιμένουν οι φοροτεχνικοί. Η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις 2018 λήγει το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουνίου και η παράταση που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, έως τις 15-20 Ιουλίου.

Ωστόσο, η παράταση αυτή δεν θα αλλάξει τις καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί πολύ μεγάλος αριθμός φορολογικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα έχουν υποβληθεί 3,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις από τις περίπου 6,3 εκατ. που εκτιμάται ότι θα υποβληθούν συνολικά. Απομένει δηλαδή η υποβολή 2,8 εκατ. δηλώσεων μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Να σημειωθεί ότι εμφανίζονται ορισμένα προβλήματα στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων συγκεκριμένες ώρες την ημέρας. Συγκεκριμένα μεταξύ 11 το πρωί και 1 μετά το μεσημέρι το σύστημα παρουσιάζει καθυστερήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η χορήγηση παράτασης δεν αλλάζει τις προθεσμίες πληρωμής του φόρου εισοδήματος. Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη και τελευταία έως το τέλος Νοεμβρίου.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση