HomeΚΡΗΤΗΗ Χερσόνησος στον παγκόσμιο σκακιστικό χάρτη

Η Χερσόνησος στον παγκόσμιο σκακιστικό χάρτη

Ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Τουρνουά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Χερσονήσου που πραγματοποιήθηκε  στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Lyttos Beach με νικητές τον Ολλανδό Theo Hommeles και τον Άγγλο James Adair αμφότεροι με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Το τουρνουά που διοργάνωσαν ο Δήμος Χερσονήσσου η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου τα σωματεία Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου, «Ηράκλειο» ΟΑΑ, ΣΟ Λέων Κάντια, ΣΟ Ηρακλείου με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης διήρκησε 8 ημέρες, ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου με συμμετοχές από 14 χώρες και σημαντικούς παίκτες που έδωσαν σπουδαίες «μάχες».

Και οι Έλληνες όμως παίκτες είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με υψηλού επιπέδου σκακιστές και μάλιστα να αναδειχθούν νικητές σε ορισμένες παρτίδες. Την 3η θέση με 7 βαθμούς μοιράστηκαν το Νο1 των αγώνων, ο Βούλγαρος GM Aleksander Delchev, o 18 Νορβηγός FM Johannes Haug και η μεγάλη έκπληξη των αγώνων ο Σουηδός David Bit-Narva. Ο Σουηδός κέρδισε στη τελευταία παρτίδα της διοργάνωσης με αντίπαλο το Γιώργο Καδιάνη ο οποίος πραγματοποίησε επίσης σπουδαία εμφάνιση στην επανεμφάνισή του μετά τις πανελλαδικές του εξετάσεις.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης οι Γιάννης Κουβίδης (κέρδος 133 μονάδων elo!!!), η Ειρήνη Εργαζάκη (102 μονάδες κέρδος elo), o Μιχάλης Φαρσάρης (+77 μονάδες), η Φερενίκη Αγγελέτου (+75 μονάδες) και ο Μάνος Ροδιτάκης (+68 μονάδες).

theo-hommeles-james-adair

Η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου και ο Δήμος Χερσονήσου με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στο σκάκι ,στην τεράστια και αφοσιωμένη διεθνή και εγχώρια σκακιστική κοινότητα, με στόχο την πολιτιστική και αθλητική αναβάθμιση του τόπου σε συνδυασμό με την ενίσχυση του τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στη τελετή λήξης η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου Δέσποινα Πλευράκη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μετά από μια σειρά σπουδαίων και στοχευμένων σκακιστικών δράσεων (ΠανευρωπαΪκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδαν – Οκτώβριος 2017, Σχολικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Κρήτης – Μάρτιος 2018, Παγκρήτιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα – Απρίλιος 2018 και το Διεθνές Σκακιστικό Πρωτάθλημα – Ιούνιος 2018) η Χερσόνησος έχει καταφέρει μέσα σε διάστημα 9 μηνών το διπλό της στόχο. Πρώτον την είσοδο του Δήμου στον παγκόσμιο σκακιστικό χάρτη με περγαμηνές λαμπρών διοργανώσεων  και δεύτερον ,την ενίσχυση του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας για το κορυφαίο σκακιστικό άθλημα».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής αγώνων Κώστας Κλώκας εκ μέρους των διοργανωτών συλλόγων αποκάλυψε: «Αποτέλεσμα της σπουδαίας αυτής προσπάθειας ήταν η προσέλκυση του ενδιαφέροντος για τον τόπο κορυφαίων προπονητών του κόσμου όπως  ο Jacob Aagaard αλλά και ο κορυφαίος εκδοτικός οίκος στον κόσμο Quality Chess, που στοχεύουν μέσα στους επόμενους μήνες την δημιουργία υψηλού επιπέδου προπονητικών καμπ με παίκτες από όλο τον κόσμο καθιστώντας τη Χερσόνησο διεθνές σκακιστικό αθλητικό κέντρο.»

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανταποκριθήκαμε και σε αυτή την αθλητική πρόκληση» είπε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Ξενοδοχείου Lyttos Beach Νίκος Κριτσωτάκης  καταλήγοντας: «Δεχόμαστε με μεγάλη χαρά τα σχέδια της Quality Chess να λειτουργήσει στην Κρήτη το διεθνές σκακιστικό αθλητικό κέντρο της».

Διαφήμιση
Διαφήμιση