HomeHL-WorldΙντζέ: Αποδέχομαι τα αποτελέσματα των εκλογών

Ιντζέ: Αποδέχομαι τα αποτελέσματα των εκλογών

Τι δήλωσε ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, βασικός και πιο ισχυρός αντίπαλος του επανεκλεγέντος προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα πως «αποδέχεται» την ήττα του και κάλεσε τον αρχηγό του κράτους να είναι πρόεδρος «όλων» των Τούρκων, αν και χαρακτήρισε «άδικη» την εκλογική αναμέτρηση και προειδοποίησε πως η χώρα εισέρχεται σε ένα επικίνδυνο καθεστώς του ενός ανδρός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αποδέχομαι τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών», δήλωσε ο Ιντζέ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα και κάλεσε τον Ερντογάν να είναι «ο πρόεδρος των 81 εκατομμυρίων Τούρκων». Ο Ιντζέ κέρδισε στις εκλογές το 31% των ψήφων και ο Ερντογάν το 52,5%.

Ο υποψήφιος των κεμαλιστών Ιντζέ σημείωσε πως δεν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά ανάμεσα στους αριθμούς που ανακοινώθηκαν επισήμως για τις ψήφους και αυτούς που διαθέτει το κόμμα του, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP). To CHP και διεθνείς οργανώσεις για τα δικαιώματα είχαν διαμαρτυρηθεί για τις άνισες συνθήκες, στις οποίες υποστήριξαν πως διεξήχθη η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση