HomeΕΛΛΑΔΑΓ. Τσίπρας: Η επιτροπεία και τα μνημόνια σταματούν εδώ

Γ. Τσίπρας: Η επιτροπεία και τα μνημόνια σταματούν εδώ

«Η έξοδος από το πρόγραμμα «κρίθηκε ρητά από το κείμενο του Eurogroup. Δεν υπάρχουν νέοι όροι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η έξοδος από την επιτροπεία δίνει τη δυνατότητα για άλλο μείγμα φορολογικής και κοινωνικής πολιτική στο κοντινό μέλλον, αναφέρει ο Γιώργος Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού δηλώνει ξεκάθαρα ότι «η επιτροπεία και τα μνημόνια σταματούν εδώ!», εξηγώντας ότι η έξοδος από το πρόγραμμα «κρίθηκε ρητά από το κείμενο του Eurogroup. Δεν υπάρχουν νέοι όροι, όλα είναι διάφανα».

Επισημαίνει, ταυτόχρονα, ότι «την καθαρότητα της εξόδου αμφισβητούν όσοι είχαν επενδύσει την πολιτική στρατηγική τους στην αποτυχία μας και στην καταστροφή. Και βέβαια όσα δεν έφτασε η αλεπού το 2010-2015 τα κάνει κρεμαστάρια».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει ως ανυπόστατη τη φιλολογία περί συσχέτισης του χρέους με το προσφυγικό ή με το μακεδονικό, ενώ εκτιμά ότι η συμφωνία με την πΓΔΜ θα κυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

Εκφράζει, τέλος, την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα αντέξει αλλά θα κερδίσει και την επόμενη τετραετία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη χώρα και να δώσει προοπτική στην έξοδο από την κρίση είναι η Αριστερά.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση