HomeΕΛΛΑΔΑΑυγενάκης«Η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας παράγει τετελεσμένα και αξιώσεις και τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε»

Αυγενάκης«Η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας παράγει τετελεσμένα και αξιώσεις και τονίζουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε»

Συνέντευξή του Γραμματέας της ΝΔ στο Myportal.gr και τη Μαρία Σαμολαδά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημεία Συνέντευξης:

·       Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστή, σύγχρονο, αποφασισμένο πρωθυπουργό.

·       Η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας παράγει τετελεσμένα. Παράγει αξιώσεις από πλευράς της πΓΔΜ. Αυτό ήταν που λέγαμε ότι η συμφωνία θα έχει πολλές παρενέργειες και οι οποίες γίνονται σήμερα ορατές.

·       Είναι έγκλημα απέναντι στους πολίτες να ταυτίζεται όποιος έχει πατριωτικά αισθήματα με χιτλερικούς και φασίστες. Εμείς είμαστε απέναντι σε κάθε μορφής βία βέβαια, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν ενθάρρυνε τη βία που στόχο είχε το πολιτικό προσωπικό.

·       Από την ώρα που έπεσαν οι υπογραφές ξέρουμε ότι παράγει αξιώσεις από τη γείτονα και τετελεσμένα για όλους. Εμείς επιδιώξαμε να μην υπογραφεί αυτή η συμφωνία. Αξιοποιήσαμε την πρόταση μομφής, ένα εργαλείο που μας παρέχει η κοινοβουλευτική δημοκρατία, για αποτρέψουμε αυτή την υπογραφή, αλλά και να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να συζητήσει για 3 ημέρες το περιεχόμενο της συμφωνίας.

·       Εμείς δε λέμε στους πολίτες αυτά που θέλουν να ακούσουν. Λέμε αυτά που πραγματικά μπορούν να γίνουν. Ο κ. Τσίπρας εάν ήταν στην αντιπολίτευση θα έλεγε «θα καταργήσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο», όπως το έλεγε. Και μάλιστα έφερε τρίτο και τέταρτο μνημόνιο. Εμείς είμαστε και υπεύθυνοι και γνωρίζουμε ότι οι όποιες δυνατότητες μας παρέχει το διεθνές δίκαιο, είναι συγκεκριμένες και περιορισμένες και θα τις αξιοποιήσουμε.

·       Η πρόταση μομφής ανέδειξε τις ασυμφωνίες μεταξύ των εύκολων λόγων του πατριωτισμού, της κορόνας και του λαϊκισμού του Πάνου Καμμένου που τελικά προτίμησε την καρέκλα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κρύβονται και κατηγορούν οποιονδήποτε κάνει κριτική ως ακροδεξιό και φασίστα.

·       Θα δούμε αλλοπρόσαλλα πράγματα από αυτή την κυβέρνηση όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές. Αποτυχία πλήρης μπορεί να χαρακτηριστεί η εξωτερική πολιτική. Δείτε πως διαχειρίστηκε η Κυβέρνηση το προσφυγικό, τις σχέσεις με την Τουρκία, τα Ίμια, τους αιχμάλωτους στρατιωτικούς, το Σκοπιανό και πολλά άλλα. Σήμερα, λένε ότι θέλουν να διαχειριστούν τα θέματα με την Αλβανία. Τρέμουμε στην ιδέα αυτή.

·       Δεν επενδύουμε στη ΝΔ στα στελέχη από άλλα κόμματα τα οποία σήμερα αποχωρούν. Είναι προφανές ότι ο δρόμος του ορθολογισμού, του ρεαλισμού και των πραγματικών προτάσεων που υπηρετούμε, δεν έχουν καμία σχέση με όσα τα συγκεκριμένα πρόσωπα υπερασπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα. Οι πολίτες όμως που αναζήτησαν εκεί ένα πολιτικό καταφύγιο  ή δεν ψήφισαν καθόλου, τους λέμε ότι αυτή είναι η δική μας πολιτική και είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να μας ακούσετε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση