HomeHL-WorldΕρντογάν: Αν δεν πάρουμε τα F-35 θα φτιάξουμε δικά μας

Ερντογάν: Αν δεν πάρουμε τα F-35 θα φτιάξουμε δικά μας

«Αυτός που θα χάσει θα είναι η Αμερική»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία. Περίπου 59 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν τον Ερντογάν ή αν θα αλλάξουν Πρόεδρο,

Ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία με τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στη διάρκεια της οποίας ο Ερντογάν έδειξε μια διάθεση βελτίωσης των σχέσεών του με τις ΗΠΑ μετά τις εκλογές.

Ο Ερντογάν μία μέρα μετά τη συμβολική τελετή παράδοσης του πρώτου F-35 από τις ΗΠΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι αντιρρήσεις του αμερικανικού Κογκρέσου για την παράδοση οπλικών συστημάτων στη χώρα του δεν θα εισακουστούν από τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν παράλειψε, ωστόσο, να απευθύνει και προειδοποιήσεις. «Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν τέτοιο λάθος απέναντι στο στρατηγικό εταίρο τους, την Τουρκία, τότε αυτός που θα χάσει θα είναι η Αμερική. Η Τουρκία διαθέτει εναλλακτικές λύσεις. Θα βρούμε από αλλού (μαχητικά αεροπλάνα) ή θα παράγουμε τα δικά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

O Ερντογάν απάντησε ότι δεν πιστεύει πως τα πράγματα θα γίνουν όπως επιθυμεί το Κογκρέσο και πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επικυρώσει την απόφαση να παγώσουν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα προς την Τουρκία. «Δεν σταματάει ο κόσμος εδώ. Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν τέτοιο λάθος στον στρατηγικό εταίρο τους, την Τουρκία, θα χάσει η Αμερική. Η Τουρκία έχει εναλλακτικές. Θα βρούμε από αλλού ή θα παράγουμε τα δικά μας» πρόσθεσε.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση