HomeΕΛΛΑΔΑΣυμπλοκές Ελλήνων και Σκοπιανών εφήβων για τη «Μακεδονία»

Συμπλοκές Ελλήνων και Σκοπιανών εφήβων για τη «Μακεδονία»

Το επεισόδιο έληξε όταν παρενέβη η αστυνομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων και Σκοπιανών εφήβων ξέσπασαν στην περιοχή των Νέων Πόρων Πιερίας με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Makfax.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ, το επεισόδιο ξεκίνησε σε καμπ προετοιμασίας παικτών χάντμπολ από τη γειτονική χώρα στους Νέους Πόρους στην Πιερία, όταν μία γυναίκα άκουσε τους νεαρούς παίκτες, ηλικίας 17-18 ετών, να μιλούν στη γλώσσα τους και τους ρώτησε από πού είναι. Όταν αυτοί απάντησαν ότι είναι από τη «Μακεδονία», η γυναίκα άρχισε να λογομαχεί μαζί τους για το ζήτημα της ονομασίας, και λίγο μετά φώναξε μία ομάδα Ελλήνων εφήβων, η οποία συνεπλάκη άγρια με τους Σκοπιανούς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Το επεισόδιο έληξε όταν παρενέβη η αστυνομία, την οποία ειδοποίησαν αυτόπτες μάρτυρες.

Μετά την επιστροφή τους από την Ελλάδα, μία μέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη επιστροφή, κάποιοι από τους παίκτες κατέληξαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το Makfax, που επικαλείται πηγές κοντά στους τραυματίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ του Makfax, μετά το επεισόδιο η ομάδα των Ελλήνων εφήβων επιχείρησε να εισβάλει στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι Σκοπιανοί, ωστόσο επενέβη εγκαίρως η αστυνομία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δηλώνει πάντως άγνοια για το συμβάν. «Για την ώρα, δε γνωρίζουμε τι συνέβη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιάνε Λαζέφσκι, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση όταν διασταυρωθούν όλες οι πληροφορίες.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση