HomeHL-GreeceΜαξίμου: Ιστορική συμφωνία

Μαξίμου: Ιστορική συμφωνία

Ολοκληρώνεται η έξοδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόκειται για ιστορική συμφωνία, με την οποία ολοκληρώνεται η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια,  είναι η πρώτη αποτίμηση της Κυβέρνησης, μέσω κυβερνητικού αξιωματούχου,  για τη συμφωνία σχετικά με το ελληνικό χρέος που συνομολογήθηκε τα ξημερώματα στο Eurogroup μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Η δεκαετής παράταση των ωριμάνσεων συγκαταλεγόταν στους κυβερνητικούς στόχους, καθώς το «παζάρι» είχε ξεκινήσει από το Βερολίνο με μόλις τρία χρόνια επιμήκυνση.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που βάσει των δημόσιων τοποθετήσεων κυβερνητικών στελεχών αναζητούσαν σε Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ ήταν «μια λύση πειστική στις αγορές» , την οποία , ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  έδωσε πρώτος «σήμα» από το Λουξεμβούργο, ότι την «πήραν»:

«Μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα ξεχάσει ποτέ τι πέρασε ο ελληνικός λαός αυτά τα οκτώ χρόνια. Θα πρέπει πολύ γρήγορα αυτός ο λαός να δει αποτελέσματα. Όλοι έκαναν λόγο για σημαντική στιγμή. Αυτό που πήραμε είναι άμεσα 10 χρόνια να πάνε πίσω οι πληρωμές επιτοκίων και δέκα χρόνια επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων μας και έξτρα για το μαξιλάρι ασφαλείας».

Με ενθουσιώδες σχόλιο στο twitter (καίτοι όχι εις άψογην ελληνική, εξ’ ού και επιδεχόμενο πολλών ερμηνειών) , υποδέχθηκε ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος την συμφωνία στο Eurogroup.

«Μία νέα ημέρα ξημερώνει για όλο τον ελληνικό λαό, η εποχή των μνημονίων τέλειωσε. Τώρα θα καταλάβουν όλοι γιατί «έπρεπε πάση θυσία” να ρίξουμε την κυβέρνηση για τον Μητσοτάκη της διπλής ονομασίας γιατί πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτή η κυβέρνηση απελευθέρωσε τους Έλληνες», ανήρτησε στον λογαριασμό του.

Είναι βέβαιο άλλωστε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει εφεξής τις χθεσινές αποφάσεις των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης για να πείσει τα οργίλα στελέχη του που τον εγκαταλείπουν μετά τη στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να πείσει γιατί δεν έπρεπε οι ΑΝΕΛ να ρίξουν την Κυβέρνηση.

capital.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση