HomeHL-9Με το πλωτό παλάτι του ο βασιλιάς του Μπαχρέιν στην Κρήτη

Με το πλωτό παλάτι του ο βασιλιάς του Μπαχρέιν στην Κρήτη

Ανοικτά της Ιεράπετρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια εντυπωσιακή θαλαμηγός με «βασιλικούς» επιβάτες έχει κάνει την εμφάνισή της στα ανοικτά της Ιεράπετρας το απόγευμα της Πέμπτης.

Η θαλαμηγός που από το πρωί βρισκόταν στη Χρυσή μεταφέρει σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι , τον βασιλιά του Μπαχρέιν Χαμάντ μπιν Ισά αλ Χαλίφα, μαζί με καλεσμένους του, οι οποίοι έκαναν το πέρασμά τους και από άλλα μέρη της νότιας Κρήτης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους, όπως αναφέρει το radiolasithi.gr,  περιλαμβάνει και μια επίσκεψη στην πόλη όπου αργότερα έχουν προγραμματίσει δείπνο σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

H θαλαμηγός με όνομη “Al Mirqab” είναι ιδιοκτησίας της βασιλικής ηγεσίας του Κατάρ. Έχει μήκος 133 μ. “Al Mirqab” έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 2008, όταν ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, αισθάνθηκε πως ήταν μικρό το μήκους 90 μ. Oceanco το οποίο είχε έως τότε.

skafos1

Ταξιδεύει με 18.7 κόμβους, ενώ μπορεί να« πιάσει» και τους 20.3. Φτιαγμένο κατά παραγγελία του πρωθυπουργού του Κατάρ, δεν θα μπορούσε παρά να ξεπερνά τη φαντασία και στην πολυτέλεια. Διαθέτει δέκα σουίτες για τους καλεσμένους του Τζασίμ Αλ Θανί αλλά και δύο VIP σουίτες για τον ίδιο.

Για να καταλάβει κανείς το εσωτερικό του- καθώς οι φωτογραφίες είναι σπάνιες- κάθε δωμάτιο διαθέτει σαλόνι, διπλή κρεβατοκάμαρα και μπάνιο. Όσο για το προσωπικό, που φροντίζει να ικανοποιεί κάθε επιθυμία του ιδιοκτήτη και των φιλοξενούμενών του, είναι 55 άτομα. Και βέβαια υπάρχουν οι πολυτελείς χώροι όπως κινηματογράφος, εξωτερικά μπαρ και τζακούζι, εσωτερική πισίνα και χώρος προσγείωσης ελικοπτέρου.

Ολα αυτά ανεβάζουν και το κόστος του, καθώς εκτιμάται πως αξίζει από 250 έως 300 εκατομμύρια δολάρια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση