HomeΚΡΗΤΗΗ πρέσβειρα της Χιλής στον Άγιο Νικόλαο

Η πρέσβειρα της Χιλής στον Άγιο Νικόλαο

Με αφορμή το Ελληνο-Ιβηρο-Αμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την παρουσίαση για πρώτη φορά στο κοινό της Κρήτης (19-21/6), του Ελληνο-Ιβηρο-Αμερικανικού Φεστιβάλ Λογοτεχνίας «Εν Αθήναις (ΛΕΑ)» που δημιουργήθηκε με σκοπό την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου, της Λατινικής Αμερικής και της Ελλάδας και την ευρύτερη γνωριμία του ελληνικού κοινού με τη λογοτεχνία και τις τέχνες από τις χώρες αυτές, επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμο Αγίου Νικολάου, η πρέσβειρα της Χιλής στην Ελλάδα κ. He Pia Busto Ambassador, συνοδευόμενη από την δημοσιογράφο και σύμβουλο πολιτικής διαχείρισης κ. Adriana Martinez Farsari.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου κ. Χάρης Αλεξάκης κατά την ολιγόωρη συνάντηση που είχε με τις επίσημες προσκεκλημένες, αναφερόμενος στο σκεπτικό της διοργάνωσης του φεστιβάλ, τόνισε ότι δίδεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ώστε να ανοιχθούν δίαυλοι επικοινωνίας και να γνωρίσουμε από κοντά τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής.

Η επίσκεψη της πρέσβειρας ανέφερε χαρακτηριστικά ενισχύει αυτή την προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο ανταλλαγής ιδεών, γνώσεων, πολιτιστικού δυναμικού.

dsc_0541

Ευχαριστώντας την κ. Martinez – Farsari για την πρωτοβουλία που ανέλαβε ώστε το φεστιβάλ να φιλοξενηθεί στον Άγιο Νικόλαο, ευχήθηκε με την συνδρομή και του δήμου, να μεγαλώσει και να ταξιδέψει και σ΄άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Με την σειρά της η πρέσβειρα κ. Busto, ανέφερε ότι η παρουσία της στο νησί, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για την βούληση της πρεσβείας αλλά και της κυβέρνησης προκειμένου ν΄ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Κρήτης και Χιλής τόσο σε πολιτιστικό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο. Μάλιστα όπως οι ίδια έκανε γνωστό, Χιλιανοί καθηγητές, έχουν εργαστεί κατά το παρελθόν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς και στο κέντρο Έρευνας της Ατμόσφαιρας.

Τέλος η υπεύθυνη του φεστιβάλ κ. Αντριάννα Μαρτινέζ, ευχαρίστησε το δήμο Αγίου Νικολάου και τον Πολιτιστικό Οργανισμό, για την στήριξη που παρείχε, στην διοργάνωση των εκδηλώσων που έχουν προγραμματιστεί, με στόχο να γνωρίσουν πολίτες , φορείς, καλλιτέχνες , συγγραφείς τη μαγεία της Ιβιρικής – Λατινικής Αμερικής.

dsc_0525

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χάρης Αλεξάκης, προσέφερε στην πρέσβειρα της Χιλής, το νέο φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκε και η αντιδήμαρχος κ. Έφη Βελημβασάκη.

Να σημειώσουμε ότι το φεστιβάλ «Λογοτεχνία εν Αθήναις», (ΛΕΑ) πραγματοποιείται από τις 19-21 Ιουνίου στον Άγιο Νικόλαο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση