HomeΕΛΛΑΔΑDie Zeit: Λύση στο χρέος με αντάλλαγμα πρόσφυγες στην Ελλάδα

Die Zeit: Λύση στο χρέος με αντάλλαγμα πρόσφυγες στην Ελλάδα

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γερμανία και η Ανγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό, συνδέεται σε άρθρο της Die Zeit άμεσα με την Ελλάδα και με το ζήτημα του χρέους της, ενώ γίνεται αναφορά σε πιθανή επιστροφή προσφύγων στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit» επισημαίνει ότι «η Άνγκελα Μέρκελ χρειάζεται τώρα βοήθεια από την Ιταλία και την Ελλάδα» προκειμένου να βρει τάχιστα λειτουργικές λύσεις στο προσφυγικό ζήτημα και να βγει από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει εντός των συνόρων εξαιτίας της σφοδρής διαμάχης με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, και το Χριστιανο-κοινωνικό Κόμμα.

«Ειδικά η Ιταλία και Ελλάδα» σχολιάζει η εφημερίδα του Αμβούργου. «Δύο χώρες στις οποίες οι συμπάθειες για την Καγκελάριο είναι περιορισμένες, για να το διατυπώσουμε επιεικώς. Η Γερμανία υπήρξε υπερβολικά σκληρή, αδιάλλακτη, ελάχιστα αλληλέγγυα απέναντί τους κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης -τουλάχιστον έτσι το αισθάνθηκε η πλειονότητα των Ιταλών και των Ελλήνων. Και τώρα χρειάζεται η Μέρκελ αυτές τις δύο χώρες προκειμένου να σώσει τη θέση της στην καγκελαρία. Τι ευκαιρία για τους Ιταλούς και τους Έλληνες».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί διμερείς συνθήκες για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να έχουμε στο τραπέζι και κουβέντα για πιθανή επιστροφή προσφύγων από την Γερμανία στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, αναλύοντας τους πιθανούς λόγους που θα ωθούσαν την ελληνική κυβέρνηση να συναινέσει σε ένα σχέδιο που θα προβλέπει επιστροφή από τη Γερμανία των προσφύγων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, γράφει ότι έχει κάποιο συμφέρον να το πράξει και εξηγεί «Η χώρα βρίσκεται κοντά στην έξοδο από το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόστηκε επί της ουσίας από τη Γερμανία. Από εκεί και πέρα γίνονται διαπραγματεύσεις για πιθανή απομείωση του χρέους. Κανείς δεν έχει ακόμη συνδέσει δημοσίως το προσφυγικό και το ζήτημα του χρέους. Αλλά η ανάγκη της Μέρκελ θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για τον Τσίπρα», σχολιάζει η «Die Zeit».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση