HomeΚΟΣΜΟΣΚόντρα Μόσχας- Ουάσινγκτον και για το διάστημα

Κόντρα Μόσχας- Ουάσινγκτον και για το διάστημα

Φόβοι της Ρωσίας για στρατιωτική δράση εκτός πλανήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία «διαστημικής δύναμης» και το γεγονός δεν χαροποίησε διόλου τη Ρωσία.

Η Μόσχα εξέφρασε την ανησυχία της ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει την αμερικανική κυριαρχία στο διάστημα. Την Τρίτη, ο Τραμπ έδωσε εντολή στο υπουργείο Αμυνας να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για τη συγκρότηση διαστημικής δύναμης, ως έκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Το πιο ανησυχητικό για αυτή την είδηση είναι ο στόχος των οδηγιών του Αμερικανού προέδρου και ειδικότητα η διασφάλιση της αμερικανικής κυριαρχίας στο διάστημα», σχολίασε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών.

Στις επίμαχες δηλώσεις του ο Τραμπ είχε πει ότι οι ΗΠΑ θα είναι πάντα το Νο1 στο διάστημα και συμπλήρωσε «δεν θέλουμε η Κίνα, η Ρωσία ή άλλες χώρες να μας ξεπεράσουν».

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ «προωθούν πλάνα για την εξαγωγή όπλων στο διάστημα, με στόχο πιθανή στρατιωτική δράση εκεί», ενώ συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται για υποθέσεις αλλά «για κατανόηση της πραγματικότητας».

Η Ρωσίδα αξιωματούχος τόνισε ακόμη ότι όλο αυτό θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση της διεθνούς ασφάλειας και υποστήριξε ότι η χώρα της έχει υιοθετήσει εκ διαμέτρου αντίθεση στάση, δηλαδή ότι το διάστημα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ειρηνικούς σκοπούς.

Οσο για το γεγονός ότι και η Ρωσίδα διαθέτει σώμα στις ένοπλες δυνάμεις που αποκαλείται «διαστημικές δυνάμεις», η Ζαχάροβα δήλωσε πως οι δραστηριότητές του είναι αποκλειστικά αμυντικές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση