HomeΚΡΗΤΗΟ Γ. Κουράκης για τη Μάχη της Κρήτης

Ο Γ. Κουράκης για τη Μάχη της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 73ης επετείου για τη Μάχη της Κρήτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πριν 73 χρόνια στο νησί μας έλαβε χώρα μια μεγάλη μάχη που έκανε το όνομα της Κρήτης παγκόσμια γνωστό. Μια μάχη από τις πιο παράδοξες, τις πιο ηρωικές, τις πιο λεβέντικες στην παγκόσμια ιστορία.

Απέναντι στην φοβερή υπεροπλία και την σκληρότητα ενός αήττητου μέχρι τότε κατακτητού, ο Κρητικός λαός αντέταξε την απίστευτη έξαρση ηρωισμού, την παλικαριά, το άγριο πείσμα, και το αρχέγονο πολεμικό ένστικτο.  Επιβεβαίωσε έτσι για μια ακόμη φορά πως για κείνους που αγαπούν την ελευθερία δεν υπάρχουν όρια θυσίας.

Σήμερα που αντιμετωπίζουμε προκλήσεις σε άλλους τομείς όχι όμως λιγότερο επικίνδυνες για το λαό και τη χώρα μας, απαιτούμε Δικαιοσύνη για τις τεράστιες θυσίες του λαού μας, και εκφράζουμε την ακλόνητη αποφασιστικότητα μας να συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, της πληρωμής του κατοχικού Δανείου και της επιστροφής των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών μας.

Γιατί δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά απέναντι σε κείνους που αιματοκύλισαν δυο φορές την Ευρώπη και απέναντι στους άλλους που δεν έλειψαν ποτέ και από κανένα προσκλητήριο για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

KOYRAKHS MAXH THS KRHTHS (2)

Διαφήμιση
Διαφήμιση