HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η ημερίδα για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση

Με επιτυχία η ημερίδα για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση

Μεγάλη συμμετοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με θέμα «Η Ειδική Αγωγή και η Εκπαιδευτική-Σχολική Ψυχολογία στην αυλή του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος».

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν επιστήμονες της ειδικής αγωγής, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης ενώ παρευρέθηκε και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός.

Τα θέματα της ημερίδας ήταν :

–           «Εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς – Παιδεία ψυχικής ανθεκτικότητας για όλα τα παιδιά», με εισηγητή τον Επίκουρο καθηγητή σχολικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αναστάσιο Ματσόπουλο

–           «Από την Ειδική στην Συμπεριληπτική Εκπαίδευση»,   με εισηγητή τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Παναγιώτη Αγγελίδη.

–           «Εξελικτική πορεία της Ειδικής Αγωγής στα σχολεία – Αλλαγές και τροποποιήσεις», με εισηγήτρια την καθηγήτρια – ειδική παιδαγωγό Αντιγόνη Ζήση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση