HomeΚΡΗΤΗΚαταγγελία για μετακίνηση συμβασιούχου στο Ηράκλειο

Καταγγελία για μετακίνηση συμβασιούχου στο Ηράκλειο

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία καταγγελία προχώρησε το ΠΑΜΕ για την μετακίνηση μίας συμβασιούχου του δήμου Ηρακλείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια που έγινε από το Δήμο Ηρακλείου, όπου τις τελευταίες ημέρες με εντολή της Δημοτικής Αρχής και την ανοχή των σωματείων Εργαζομένων του δήμου Ηρακλείου (ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου (Δήμων) και Καθαριότητας), συναδέλφισσα εργαζόμενη του δήμου στην καθαριότητα και μάλιστα με σύμβαση ορισμένου χρόνου, χρεώθηκε καθήκοντα καθαρισμού του χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι ίδιοι επικαλούνται παραμέληση της καθαριότητας δημοτικών χώρων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τους καθιστούμε υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή, όσο και για τυχόν εργατικό ατύχημα και να βρεθεί απροστάτευτη και εκτεθειμένη η συναδέλφισσα.

Για άλλη μία φορά οι συνάδελφοι βρίσκονται όμηροι στα κομπρεμί των συμβιβασμένων συνδικαλιστών που προτιμούν να τηρήσουν σιγή ιχθύος για την θρασύτατη εκμετάλλευση της συναδέλφισσας, ενώ σπέρνουν την ανοχή σε μελλοντικές εξυπηρετήσεις  από τη μεριά της εργοδοσίας.

Δεν αποκρύπτεται με αυτόν τον τρόπο η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες όπως είναι το Υπουργείο Πολιτισμού.  Εκτός των άλλων υποσκάπτει τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία, κάτι που ταλανίζει και το δικό μας κλάδο.

Απαιτούμε :

  • την επαναφορά της συναδέλφισσας στα πρότερα καθήκοντα της.
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των υπηρεσιών
Διαφήμιση
Διαφήμιση