HomeΚΟΣΜΟΣΔιαχωρισμό προσφύγων-μεταναστών σε πλατφόρμες εκτός Ευρώπης εξετάζει η ΕΕ

Διαχωρισμό προσφύγων-μεταναστών σε πλατφόρμες εκτός Ευρώπης εξετάζει η ΕΕ

Τι αναφέρει προσχέδιο της κοινής δήλωσης των ηγετών με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε συμφωνία για «περιφερειακές πλατφόρμες» εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, και διαχωρισμού μεταναστών και προσφύγων, εκτός Ευρώπης, φαίνεται να καταλήγουν οι ηγέτες των χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, το οποίο έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Reuters.

Τέτοια «κέντρα» μπορεί να στηθούν σε περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική, όπως τονίζουν αξιωματούχοι που έχουν γνώστη του εγγράφου, το οποίο αφορά τη Σύνοδο της 28ης- 29ης Ιουνίου. «Τέτοιες πλατφόρμες θα επιτρέπουν γρήγορες διαδικασίες για τον διαχωρισμό οικονομικών μεταναστών κι εκείνων που χρειάζονται διεθνή προστασία και θα περιορίσουν το κίνητρο για τέτοια επικίνδυνα ταξίδια» αναφέρεται στην κοινή δήλωση των 28 ηγετών της ΕΕ, αν και, όπως τονίζει το Reuters, είναι πιθανό η διατύπωση να αλλάξει.

Σε ό,τι αφορά το τελεσίγραφο που απήθυνε στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ο εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, να πετύχει κάποια ευρωπαϊκή συμφωνία για τη διαχείριση των μεταναστών και των προσφύγων που φτάνουν στην ΕΕ ή αλλιώς να περιμένει το Βερολίνο μονομερές «απαγορευτικό» στους πρόσφυγες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλα κράτη της ΕΕ, το προσχέδιο του κειμένου αναφέρει: «… οι δευτερογενείς ενέργειες των αιτούντων άσυλο μεταξύ των κρατών – μελών θέτουν την αξιοπιστία του Συστήματος Ασύλου σε σοβαρό κίνδυνο. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εσωτερικά νομοθετικά και διοικητικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίζουν τέτοιες ενέργειες και να συνεργάζονται στενά μεταξύ τους προς την κατεύθυνση αυτή».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση