HomeHL-9Μικροί και μεγάλοι εν δράσει!

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει!

Μαθήματα γλυπτικής στην άμμο για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα καταπληκτικό απόγευμα πέρασαν δεκάδες μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν χθες 18 Ιουνίου σε κεντρική παραλία της Αμμουδάρας Μαλεβιζίου Κρήτης, στο μάθημα σε παιδιά που έγινε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο.

Το μάθημα γλυπτικής στην άμμο απευθυνόταν σε παιδιά, όμως και οι γονείς πήραν σπάτουλες κι ότι άλλο χρειαζόταν για να δημιουργήσουν μικρά έργα από το πιο εύκολο υλικό για γλυπτά, που υπάρχει άφθονο στην Κρήτη, την άμμο !

Οι διοργανωτές με τη βοήθεια μηχανήματος του δήμου Μαλεβιζίου είχαν νωρίτερα φροντίσει να μετατρέψουν σε … άτυπη παιδική χαρά με μεγάλους σωρούς από άμμο, την παραλία που θα γινόταν το μάθημα. Κι ο «Μίνωας» (όπως ονομάστηκε η τελευταία κακοκαιρία) φρόντισε να «χαρίσει» τον καλύτερο καιρό για γλυπτική στην άμμο : λιακάδα με λίγα σύννεφα.

Το τι έγινε, δεν περιγράφεται…. Ίσως μόνο από φωτογραφίες! Τα παιδιά στη «σκιά» δύο μεγάλων γλυπτών του φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο ύψους 3 μέτρων, δημιούργησαν, έπαιξαν, πέρασαν υπέροχα, παίρνοντας μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ως γνωστό το μήνυμα του φεστιβάλ είναι : «Δεν το βάζω κάτω ! Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες!».

Η εξειδικευμένη στις ομαδικές εργασίες παιδιών, ψυχολόγος Μαρία – Αμαλία Στέφου, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της ! Οι γλύπτες κατέβηκαν από τις ψηλές σκαλωσιές των έργων τους και παρέδιδαν επί ώρες με γλυκύτητα και προσοχή μαθήματα στα μικρά και τα μεγάλα παιδιά, σε μια διοργάνωση που βέβαια ήταν δωρεάν !

Το φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο λόγω της τελευταίας κακοκαιρίας παρατάθηκε μέχρι και τις 24 Ιουνίου. Ως γνωστό, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και έχει την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτης και αρκετών επιχειρήσεων. Διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση.

glypta-ammos8

Στο φεστιβάλ παίρνουν ακόμα μέρος οι γλύπτες Gabriel Grama, Yuriy Mysko, Lyudmyla Mysko, Ανδρέας Αραπάκης και Αμαλία Φλώρου. Τα θαυμάσια έργα που φιλοτεχνούν οι καλλιτέχνες αναμένεται να παραμείνουν στις παραλίες της Αμμουδάρας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

glypta-ammos9

Διαφήμιση
Διαφήμιση