HomeΚΟΣΜΟΣΗ Μέρκελ ζητά συνεργασία με Αθήνα και Ρώμη για το προσφυγικό

Η Μέρκελ ζητά συνεργασία με Αθήνα και Ρώμη για το προσφυγικό

Πιθανή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το βλέμμα στη ρήξη Μέρκελ – Ζεεχόφερ για το προσφυγικό και ειδικότερα για το θέμα των επαναπροωθήσεων στρέφει η Αθήνα και ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 28 Ιουνίου αναμένονται εξελίξεις.

Οι δίαυλοι Αθήνας – Βερολίνου, μέσω των διπλωματικών γραφείων των δύο ηγετών, κατά πληροφορίες του iefimerida.gr είναι ήδη ανοικτοί.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι αρκετά πιεσμένη μετά το τελεσίγραφο δύο εβδομάδων που της έδωσε ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, και θεωρείται πιθανό πως θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Με δεδομένη, λοιπόν, την εσωτερική αντιπαράθεση για το προσφυγικό στη Γερμανία, κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιταλία που έχουν δεχτεί τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές. Εξ’ αυτού του λόγου είναι πολύ πιθανό τις αμέσως επόμενες να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία (όπως θα πράξει και με  άλλους ηγέτες)  αλλά και επαφές στο περιθώριο της Συνόδου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση