HomeHL-WorldΕπίθεση Τραμπ σε Μέρκελ, για τους μετανάστες

Επίθεση Τραμπ σε Μέρκελ, για τους μετανάστες

Οι Γερμανοί στρέφονται εναντίον της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στην Ανγκελα Μέρκελ, μέσω Twitter, παρεμβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στην πολιτική κρίση στη Γερμανία, για τους μετανάστες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κατονόμασε την καγκελάριο, αλλά έγραψε ότι «οι Γερμανοί στρέφονται εναντίον των ηγετών τους, καθώς η μετανάστευση ταρακουνά τον ήδη αδύναμο συνασπισμό του Βερολίνου».

Μάλιστα, ο Τραμπ τόνισε ότι «η εγκληματικότητα στη Γερμανία είναι σε μεγάλη άνοδο», αν και, τον Μάιο, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε το σχετικό ποσοστό έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992.

«Μεγάλο λάθος που έχει γίνει σε όλη την Ευρώπη, το να επιτραπεί η είσοδος σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν αλλάξει την κουλτούρα της τόσο βίαια και έντονα», έγραψε ακόμη. «Δεν θέλουμε να πάθουμε ότι συμβαίνει στην Ευρώπη με τη μετανάστευση», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δέχεται πυρά στη χώρα του, για το γεγονός ότι χωρίζονται παιδιά από τους γονείς τους που δεν έχουν χαρτιά, εξαιτίας της πολιτικής του στο μεταναστευτικό.

Ο Τραμπ έκανε αυτές τις αναρτήσεις μόλις η Μέρκελ κατάφερε να εξαγοράσει χρόνο, στη διαμάχη με τον υπουργό Εσωτερικών της,  για τον περιορισμό του νέου κύματος μετανάστευσης. Πλέον, έχει προθεσμία δύο εβδομάδων για να βρει μία ευρωπαϊκή λύση, διαφορετικά ελοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης του κυβερνητικού συνασπισμού της.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ επανέλαβε τη Δευτέρα την επιθυμία του να αρχίσει η Γερμανία να διώχνει στα σύνορα όποιους μετανάστες έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα- μέλος της ΕΕ. Δέχθηκε όμως να μην προχωρήσει το Βερολίνο σε τέτοια κίνηση πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 28-29 Ιουνίου.

Σε δηλώσεις της νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, η Μέρκελ σχολίασε ότι το CDU και το CSU του Ζεεχόφερ έχουν κοινό στόχο τον καλύτερο έλεγχο της μετανάστευσης στη Γερμανία και το πώς θα περιοριστεί αρκετά ο αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν στη χώρα, προκειμένου να μην επαναληφθεί η κρίση του 2015.

Ομως, η καγκελάριος επέμεινε ότι το Βερολίνο δεν πρέπει να αλλάξει μονομερώς την πολιτική της για τη μετανάστευση και έδειξε ότι θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με την Ιταλία, την Ελλάδα και την Αυστρία τις επόμενες δύο εβδομάδες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση