HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση ενημέρωσης για τον ΒΟΑΚ ζητά η ΝΔ από τον Περιφερειάρχη

Συνάντηση ενημέρωσης για τον ΒΟΑΚ ζητά η ΝΔ από τον Περιφερειάρχη

Με επιστολή του γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, στην αυλαία της συνέντευξης τύπου Σπίρτζη, ζητά τον προγραμματισμό συνάντησης «παρουσία όλων των βουλευτών της Κρήτης, για να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες του μεγάλου και σημαντικού αυτού έργου» καθώς όπως επισημαίνει «ως γνωστόν δεν προσκλήθηκαν βουλευτές, παρά μόνο αυτοδιοικητικοί της Κρήτης».

Στο μεταξύ, κι ενώ αναμένεται ο προγραμματισμός της συνάντησης για την Τρίτη 19, Ιουνίου, στις 2:30μ.μ., ο Γραμματέας της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ κ. Κώστας Καραμανλής, κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως επισημαίνουν «δυστυχώς, ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει να εμπαίζει τους πολίτες της Κρήτης και να ανακοινώνει … ξανά το έργο του ΒΟΑΚ: χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς καθορισμένο θεσμικό πλαίσιο, χωρίς χωροθέτηση του έργου, χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες, χωρίς μελέτες κυκλοφοριακού φόρτου, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με άγνοια του συνολικού αριθμού των υπό κατασκευή χιλιομέτρων, με ανολοκλήρωτες απαλλοτριώσεις και με αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και άλλες τόσες αλλαγές σχεδιασμού.

Μάλιστα, στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι «μετά από 3 χρόνια πισωγυρίσματα, αυτοαναιρούμενες υποσχέσεις και χαμένο χρόνο, ο κ. Σπίρτζης αποφάσισε να προχωρήσει το πρώτο στάδιο της διαδικασίας προεπιλογής αναδόχου. Ο κ. Σπίρτζης, ωστόσο, παρά την υποτιθέμενη «τριετή προετοιμασία», δεν έδωσε καμία πληροφορία αναφορικά με το τεχνικό αντικείμενο του έργου που θα δημοπρατηθεί, καθώς και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν οι ανάδοχοι. Πως δημοπρατείται ένα έργο, δίχως να έχει περιγραφεί ποιο θα είναι το έργο; Βάσει ποιου έργου θα ακολουθήσει το επόμενο στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου;»

Τέλος, οι κ.κ. Λ. Αυγενάκης και Κ. Καραμανλής απευθύνουν προς τον Υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1.       Ποιο είναι το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου που σκοπεύει η κυβέρνηση να δημοπρατήσει; Παρακαλώ όπως καταθέσετε αναλυτικά στοιχεία.

  1. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τα έργα που σκοπεύετε να δημοπρατήσετε.
  2. Με ποιο ακριβώς σύστημα δημοπράτησης σκοπεύετε να τα δημοπρατήσετε; Ζητείται τεκμηρίωση, ιδιαίτερα λόγω του ότι στις αναγγελίες της κυβέρνησης αναφέρονται δύο έργα με διαφορετική χρηματοδότηση».
Διαφήμιση
Διαφήμιση