HomeHL-WorldΣοβαρά επεισόδια έξω από το σκοπιανό Κοινοβούλιο, για τη συμφωνία

Σοβαρά επεισόδια έξω από το σκοπιανό Κοινοβούλιο, για τη συμφωνία

17 τραυματίες, δεκάδες συλλήψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μπροστά από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων με τους πρώτους να αντιδρούν κατά της συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες για την ονομασία της γείτονος.

Συγκεκριμένα,  περίπου 3.000 εξοργισμένοι εθνικιστές του συντηρητικού κόμματος VMRO-DPMNE διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων πετώντας βεγγαλικά, πέτρες κι άλλα αντικείμενα.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ 25 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Δεν δίνουμε το όνομα» και τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια.

Να σημειωθεί πως ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης του VMRO, Κρίστιαν Μικόσκι σε ομιλία που έβγαλε χτες, Κυριακή, ανέφερε πως το κόμμα του δεν θα στηρίξει την αλλαγή του Συντάγματος, με στόχο να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας.

«Η πΓΔΜ είναι το όνομα που γνωρίζουμε και διακρίνουμε από τα άλλα . Είναι ο κώδικας μας. Πιστεύω στις αρχές και στις αξίες και δεν ξεπουλάω αυτές  τις αρχές και τις αξίες, διότι θα  έρθει η μέρα που θα πρέπει να λογοδοτήσω  ενώπιον του νόμου και του λαού.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση