HomeΚΡΗΤΗΘετικά και αρνητικά μηνύματα για τις αφίξεις τουριστών στην Κρήτη

Θετικά και αρνητικά μηνύματα για τις αφίξεις τουριστών στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η χώρα μπορεί να διάγει άλλη μια προεκλογική εβδομάδα, αλλά τα υπόλοιπα ζητήματα και οι δραστηριότητες δεν μπορούν να τεθούν “στον πάγο”.

Φέτος ειδικά , και στη Κρήτη, έχουν εναποτεθεί πολλές ελπίδες στον τουρισμό, με τα μηνύματα που έρχονται για αύξηση της ροής τουριστών και για υπερκρατήσεις.

Μέχρι στιγμής , η εκτίμηση απο τους τοπικούς παράγοντες του τουρισμού και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκο Χαλκιαδάκη, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, κάποια κομμάτια στην εξέλιξη δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, αλλά σε άλλες περιπτώσεις έχουμε αποτελέσματα πάνω και απο τα προσδοκώμενα.

Το κύριο πρόβλημα για φέτος έχει να κάνει με τους Ρώσους τουρίστες, λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία αλλά και λόγω της υποτίμησης του ρουβλίου.

Έστι, αναμένεται μια πτώση της τάξης του 60% στις αφίξεις Ουκρανών επισκεπτών, που πέρυσι έφτασαν στο αρκετά υπολογίσιμο μέγεθος των 85 χιλιάδων τουριστών.

Γενικότερα, αναμένεται τελικά μια πτώση του 5% σε Ρώσους επισκέπτες.

Πολλά απο τα μικρά καταλύματα της Κρήτης δεν άνοιξαν καθόλου τον Μάιο, ενώ και για τους υπόλοιπους μήνες της σεζόν, τα δεδομένα τους δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο πρόσημο.

Ωστόσο, τα μεγάλα ξενοδοχεία που δεν ασχολούνται μόνο με Ρώσους τουρίστες, τον Μάιο παρουσίασαν πληρότητες έως και 60 – 70 % , ενώ για τον Ιούνιο- Ιούλιο – Αύγουστο, ακόμη και τον Σεπτέμβριο, οι πληρότητες τους αναμένεται να ξεπεράσουν και το 90 %.

Ιδιαίτερη αύξηση και ενδιαφέρον παρουσιάζουν φέτος η Γαλλική και η Γερμανική αγορά.

Το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου εξάλλου, παρουσιάζει ήδη μια αύξηση κατά 15% στις πτήσεις.της διακίνησης τουριστών.

ekriti.gr, Μανώλης Δερμιτζάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση