HomeHL-SportsΒραζιλία Ελβετία 1-1

Βραζιλία Ελβετία 1-1

«Σκόνταψε» στην πρεμιέρα της και η Βραζιλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το… πάθημα της Αργεντινής (ισοπαλία 1-1 με την Ισλανδία) και της Γερμανίας (ήττα με 1-0 από το Μεξικό) στην πρεμιέρα του Μουντιάλ δεν έγινε… μάθημα στη Βραζιλία, καθώς κι αυτή πέταξε βαθμούς στον εναρκτήριο παιχνίδι της στη διοργάνωση της Ρωσίας.

Η «σελεσάο», που συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αν και προηγήθηκε απέναντι στην Ελβετία, ισοφαρίστηκε και εν τέλει αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), καθώς όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ.

Η ομάδα του Τίτε έκανε το 1-0 στο 20ο λεπτό με ένα εκπληκτικό γκολ του Κουτίνιο, εντούτοις το συγκρότημα του Πέτκοβιτς στο 49ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση με τέρμα του Ζούμπερ.

Η Ελβετία ήταν εκείνη που ξεκίνησε κάπως καλύτερα το ματς και μάλιστα είχε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού στο 4’, όταν ο Σακίρι… σέρβιρε από τα δεξιά με τον Ντζεμαΐλι να κάνει το σουτ στην κίνηση, βλέποντας την μπάλα όμως να περνά άουτ.
Στο 12’ η Βραζιλία απάντησε στην ευκαιρία των Ελβετών, με το Νεϊμάρ να μπαίνει στην περιοχή, κάνοντας το παράλληλο γύρισμα με την ελβετική άμυνα να μπερδεύεται και τον Παουλίνιο να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας.
Πάντως ο Βραζιλιάνος δεν έκανε καλό τελείωμα από το ύψος της μικρής περιοχής, κι έτσι δεν ανησύχησε τον Ζόμερ, ο οποίος όμως έμεινε… άγαλμα βλέποντας τον Κουτίνιο να… οπλίζει οκτώ λεπτά αργότερα.
Πιο συγκεκριμένα στο 20′ η μπάλα στρώθηκε στον άσο της Μπαρτσελόνα, ο οποίος έξω από την περιοχή έπιασε ένα τρομερό σουτ, ανοίγοντας το σκορ για τη «σελεσάο», που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.
Στο δεύτερο μέρος όμως οι Ελβετοί έφτασαν αρκετά γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 50′ ο Ζούμπερ βρέθηκε αμαρκάριστος στην «καρδιά» της μικρής περιοχής των Βραζιλιάνων και με κεφαλιά έκανε το 1-1, την ώρα που η ομάδα του Τίτε διαμαρτυρήθηκε ότι ο σκόρερ έσπρωξε τον Μιράντα.

Η γρήγορη αλλαγή του Κασεμίρο με τον Φερναντίνιο δεν έφερε κάτι το διαφορετικό στη μεσαία γραμμή της Βραζιλίας, με τη «σελεσαο» να δείχνει «μπλοκαρισμένη».

Η ομάδα του Τίτε δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της, ενώ οι πρωτοβουλίες που επιχείρησε να πάρει ο Νεϊμάρ ήταν ημιτελείς κι έτσι με σωστό πλάνο και πάνω από όλα μεγάλη συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, το συγκρότημα του Πέτκοβιτς όσο περνουσαν τα λεπτά έβλεπε να αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Η Βραζιλία ζήτησε πέναλτι στο 73΄ σε ανατροπή του Ζεσούς από τον Ακάνζι, με το ριπλέι να δικαιώνει τον στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι. Εντούτοις ο διαιτητή Ράμος δεν είδε παράβαση, δείχνοντας να συνεχιστεί το ματς.

Στα τελευταία λεπτά η «σελεσάο» πίεσε για να κάνει το 2-1 κι έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει το ματς. Αρχικά στο 90΄ με τον Ζόμερ να διώχνει σωτήρια την κεφαλιά του Φιρμίνο και στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Μιράντα, ο οποίος αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Κασεμίρο – Λιχτστάινερ, Σάερ, Μπεχράμι

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο (60΄ Φερναντίνιο), Ζεσούς (79΄ Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Μαρσέλο, Ντανίλο, Παουλίνιο (67΄ Ρενάτο Αουγκούστο), Γουίλιαν

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λιχτστάινερ (87΄ Λανγκ), Ακάνζι, Σεφέροβιτς (80΄ Εμπολό), Τσάκα, Μπεχράμι (71΄ Ζακαρία), Ροντρίγκες, Ζούμπερ, Τζεμάιλι, Σάερ, Τσακίρι
Διαφήμιση
Διαφήμιση