HomeHL-9Μπαράζ συλλήψεων στα αεροδρόμια μέσα σε μία εβδομάδα

Μπαράζ συλλήψεων στα αεροδρόμια μέσα σε μία εβδομάδα

Για πλαστά διαβατήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατά το χρονικό διάστημα από τις 11 έως και τις 17 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 36 συλλήψεις αλλοδαπών, εκ των οποίων οι 13 γυναίκες στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Σητείας για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Οι αλλοδαποί επιδεικνύοντας πλαστά διαβατήρια στις αρχές κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων προσπάθησαν με τον τρόπο αυτό να ταξιδέψουν σε προορισμούς της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Τσεχίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Αυστρίας.

Οι 36 αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως και 39 χρόνων συνελήφθησαν από τους άνδρες των Τμημάτων αερολιμένα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και στον Δημοτικό Αερολιμένα «Βιτσέντζος Κορνάρος» της Σητείας.

Τα πλαστά έγγραφα που είχαν οι συλληφθέντες στην κατοχή τους υποτίθεται ότι είχαν εκδοθεί από τις αρχές 15 διαφορετικών χωρών της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Κίνας, της Συρίας και της Αργεντινής.

Τα πλαστά διαβατήρια κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες με τις οποίες οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Ηρακλείου και Λασιθίου αντίστοιχα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση