Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Υποδομών Σπίρτζης μετά τη δημοσίευση των δύο διαγωνισμών στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου ο κ. Σπίρτζης θα έχει συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους δημάρχους του νησιού και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη διάρκεια της ενημερωτικής αυτής σύσκεψης ο Υπουργός Υποδομών θα εξειδικεύσει τον σχεδιασμό υλοποίησης του τεράστιου αυτού έργου για την Κρήτη ενώ θα τεθούν επί τάπητος οι λεπτομέρειες των διαγωνιστικών διαδικασιών αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου.

Στη συνέχεια θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις το μεσημέρι στις 12:30 στο ξενοδοχείο «Λατώ».

Υπενθυμίζεται πως η επίσκεψη του κ. Σπίρτζη ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου με αφορμή τα εγκαίνια του νέου επιβατικού σταθμού του ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, ωστόσο η εξέλιξη της δημοσίευσης των έργων στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέσπευσε την κάθοδό του.

Οι δύο διαγωνισμοί για τον ΒΟΑΚ έχουν προσδιοριστεί ως «Διεθνής Διαγωνισμός για την ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης του έργου ΄΄Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο Τμήμα Χανιά –Ηράκλειο΄΄» καθώς και «Διεθνής Διαγωνισμός με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του έργου ΄΄Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, και Συντήρηση του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη΄΄, με Σ.Δ.Ι.Τ.».

Σύμφωνα με τα όσα είχε επισημάνει προσφάτως ο περιφερειάρχης η θέση της Κρήτης είναι σταθερά προσηλωμένη στο αίτημα το έργο του ΒΟΑΚ να καλύπτει ολόκληρο το νησί και πιο συγκεκριμένα τον άξονα Κίσσαμος – Σητεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση