HomeΚΟΣΜΟΣΝέους δασμούς επέβαλε ο Τραμπ στην Κίνα -Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος

Νέους δασμούς επέβαλε ο Τραμπ στην Κίνα -Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος

Άμεση η απάντηση του Πεκίνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμακώνει ο Αμερικανός πρόεδρος τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.

Σήμερα ανακοίνωσε την επιβολή νέων δασμών σε κινεζικά προϊόντα με το Πεκίνο να δηλώνει ότι θα απαντήσει άμεσα με την επιβολή ισόποσων δασμών.

Οπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς ύψους 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 50 δισεκ. δολαρίων που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία και την τεχνολογία. Επιπλέον δεσμεύτηκε να επιβάλει περαιτέρω δασμούς εάν η ασιατική χώρα προχωρήσει σε αντίποινα.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η λίστα με τους δασμούς περιλαμβάνει προϊόντα από το στρατηγικό σχέδιο της Κίνας «Made in China 2025″, με στόχο να κυριαρχήσει η χώρα στις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, τα οποία θα «αποτελέσουν κινητήρια δύναμη για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αλλά θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη για τις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες».

Η απάντηση της Κίνας ήταν άμεση. Οπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου θα εφαρμοστούν άμεσα φορολογικά μέτρα ίσης κλίμακας και ίδιας δύναμης. Στην ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε στην Αγγλική γλώσσα, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, προσθέτει: «Ολες οι οικονομικές και εμπορικές κατακτήσεις μεταξύ μας δεν θα είναι πλέον ενεργές», ανέφερε ακόμη αποκαλώντας «κοντόφθαλμη» την συμπεριφορά των ΗΠΑ.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση