HomeHL-9Νωρίτερα στο Ηράκλειο ο Χρίστος Σπίρτζης…με φόντο τον ΒΟΑΚ

Νωρίτερα στο Ηράκλειο ο Χρίστος Σπίρτζης…με φόντο τον ΒΟΑΚ

Επρόκειτο να επισκεφθεί το νησί στις 22 Ιουνίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί τελικά μεθαύριο Κυριακή ο Υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης, ο οποίος επρόκειτο να επισκεφθεί το νησί μας στις 22 Ιουνίου για τα εγκαίνια του νέου επιβατικού σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Ο υπουργός αναμένεται κατά την παραμονή του στην πόλη μας να κάνει ανακοινώσεις για τον ΒΟΑΚ μετά και την έγκριση της διενέργειας του «Διεθνούς Διαγωνισμού για την ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης του έργου “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) στο Τμήμα Χανιά –Ηράκλειο” καθώς και «Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του έργου «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, και Συντήρηση του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη, με Σ.Δ.Ι.Τ.».

Εξέλιξη που αποτιμάται ως θετική από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος σημείωσε πως «είναι το πρώτο θετικό βήμα για το έργο», εξηγώντας πως απομένουν να γίνουν πολλά βήματα ακόμα «μέχρι να γίνουν διαγωνισμοί, να προχωρήσει το πρώτο στάδιο, να δούμε τις ενστάσεις και πότε θα ξεκινήσει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, σε σημερινές του δηλώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης διευκρίνισε πως η θέση της Περιφέρειας είναι ξεκάθαρη: «Το έργο του ΒΟΑΚ πρέπει να γίνει από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία. Αυτήν τη θέση έχουμε καταθέσει στον αρμόδιο Υπουργό, αυτήν θα διεκδικούμε πάντα», δήλωσε, σημειώνοντας πως απαντήσεις για όλα τα επιμέρους ερωτήματα αναμένεται να δοθούν το επόμενο διάστημα κατά την αναμενόμενη κάθοδο του Υπουργού Υποδομών στο Ηράκλειο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση