HomeΕΛΛΑΔΑΓεωργιάδης για Κοτζιά: Ένα σταλινικός κομμουνιστής ήτανε!

Γεωργιάδης για Κοτζιά: Ένα σταλινικός κομμουνιστής ήτανε!

“Είστε ψεύτες και υποκριτές”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είστε ψεύτες και υποκριτές, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Φωνάζατε να καεί, να καεί το μπ… η Βουλή και τώρα φορέσατε τον μανδύα της μετριοπάθειας» επισήμανε, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Πάρτο πίσω, του φώναξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς το λέγατε στην πλατεία, εγώ να το πάρω πίσω, αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ.

Προκειμένου να τεκμηριώσει την ακραία επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε στα πρακτικά συνέντευξη του Πάνου Καμμένου ότι «δεν θα γίνει πολιτική πόρνη ούτε του Σαμαρά, ούτε του Τσίπρα» και πρωτοσέλιδα περιοδικών με τον Αντώνη Σαμαρά πυροβολημένο ή ως ψυχασθενή.

Ειδικότερα για την αντιπαράθεση Νίκου Κοτζιά – Ντόρας Μπακογιάννη, παρουσίασε το εξώφυλλο του βιβλίου του υπουργού Εξωτερικών «Η Πολωνία και εμείς», το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ύμνο στον Γιαρουζέλσκι. «Ένα σταλινικός κομμουνιστής ήτανε» προσέθεσε.

Ό,τι και να κάνετε, η ιστορία θα γράψει ποιοι παρέδωσαν το ιερό όνομα της Μακεδονίας, είπε ακόμη, απευθυνόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προσωπικά και στον κ. Κατσίκη, λέγοντάς του ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για όσους ψηφίσουν κατά της πρότασης μομφής. Αντίθετα, αναγνώρισε ως… υποχώρηση από την ιδεολογική τους συνέπεια την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων.

Για δολοφονία χαρακτήρων έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που ζήτησε τον λόγο για να υπερασπιστεί τον Νίκο Κοτζιά. Η κυρία Μπακογιάννη δεν τον κατηγόρησε για κομμουνιστή, αλλά ως πράκτορα της Στάζι, διευκρίνισε.

«Προς στιγμήν νόμιζα ότι έβλεπα εφιάλτη. Αλλά είναι πραγματικότητα. Η συνιστώσα του ΛΑΟΣ στη ΝΔ. Μια ακροδεξιά ομάδα που εισέβαλε στη ΝΔ επί προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά. Των σώγαμπρων που θέλουν να γίνουν κυριάρχοι» ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Στο πλαίσιο αυτό, επέμεινε στην επίθεσή του στον Άδωνι Γεωργιάδη, ρωτώντας τον αν παρουσίασε τα παλαιά πρωτοσέλιδα, για να υπερασπιστεί το «Μακελειό». Απέδωσε ευθύνες στη ΝΔ για το περιστατικό με τον Μπαρμπαρούση, μιλώντας για πατριδοκάπηλους που ενισχύουν ακραίες φωνές.

«Έχουμε στα χέρια μας την καύτερη συμφωνία» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης και δήλωσε εθνικά υπερήφανος. «Είναι ένα βήμα για την ειρήνη και τη συνύπαρξη» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού: «Μου έχετε πει 50 φορές ότι πήγα από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ, αλλά δεν έχετε πει τίποτα για τον Κουρουμπλή, την Τζάκρη, τον Κουβέλη κοκ. Εγώ παραιτήθηκα και εκλέχθηκα» υπενθύμισε. «Δεν είμαστε ίδιοι. Εσείς είστε για τις καρέκλες. Εγώ είμαι με τις ιδέες. Έχετε γίνει όλοι καραμανλικοί. Ό,τι και να λέτε, είστε και ψεύτες και υποκριτές. Το Μακελειό το έχω καταδικάσει στα δικαστήρια. Εσείς δεν κάνατε τα ίδια με τα περιοδικά που εμφάνιζαν πυροβολημένο τον πρώην πρωθυπουργό».

Αντιπαράθεση Λοβέρδου – Αναγνωστοπούλου

Αναγνωστοπούλου: Ανακαλέστε τα περί εθνομηδενιστών, γιατί πολλοί συνάδελφοί μας είναι στις φυλακές της Τουρκίας.

Λοβέρδος: Ακατανόητη η παρέμβαση, δεν εννοούα την κυρία Αναγνωστοπούλου, αναφέρθηκα θετικά στο πρόσωπό της.

Γεωργιάδης: Αυτά παθαίνετε, άμα λέτε καλά λόγια για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά πάτε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση