HomeΚΡΗΤΗΤο φθινόπωρο αναμένεται η λειτουργία των δημοτικών σφαγείων Μυλοποτάμου

Το φθινόπωρο αναμένεται η λειτουργία των δημοτικών σφαγείων Μυλοποτάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, οπότε και ξεκίνησε η κατασκευή των δημοτικών σφαγείων στο Μυλοπόταμο, φαίνεται πως αυτά θα λειτουργήσουν τη φετινή χρονιά, καθώς οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό πλέον στάδιο. Ειδικότερα, το έργο αυτό με συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους και αυτό φαίνεται πως ήταν το πρόβλημα της καθυστέρησης περάτωσής του, καθώς η ροη της χρηματοδότησης, δεδομένων και των οικονομικών συγκυριών των τελευταίων ετών, κάθε άλλο παρά απρόσκοπτη ήταν. Ωστόσο φαίνεται πως η τελική χρηματοδότηση των 800.000 ευρώ που απαιτείται για τη σύνδεση του νέου κτιρίου με τη ΔΕΗ, που είναι και απαραίτητη για τη λειτουργία τους εξασφαλίστηκε και σύμφωνα με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις αυτό θα γίνει το φθινόπωρο. Επιπλέον εκκρεμεί η κατασκευή μιας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, η οποία ωστόσο θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο και δεν είναι προαπαιτούμενο για τη λειτουργία των σφαγείων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Διαχείρισης των Δημοτικών Σφαγείων Μυλοποτάμου κ. Γιώργο Ρουκούνη τα σφαγεία αυτά που κατασκευάστηκαν σε δημοτικό οικόπεδο δέκα στρεμμάτων στην περιοχή του Γαράζου αναμένεται να δώσουν νέα αναπτυξιακή ώθηση στην ορεινή και κατεξοχήν κτηνοτροφική περιοχή του Μυλοποτάμου αποτελώντας μια ουσιαστική «ανάσα» για τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής αλλά και τους εμπόρους κρεάτων.

Στα σύγχρονα σφαγεία, τα οποία κατασκευάστηκαν με βάση τις τελευταίες προδιαγραφές, θα υπάρχει δυνατότητα σφαγής αμνοεριφίων και χοιριδίων, όχι όμως βοοειδών.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στα «Ρ.Ν.» για το έργο και την εξέλιξή του ο κ. Ρουκούνης ανέφερε: «Είμαστε στο τελικό στάδιο και θέλω να πιστεύω πως με την τελευταία χρηματοδότηση, η οποία θα έρθει το προσεχές διάστημα θα είμαστε σε ένα μήνα έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τις τελευταίες εργασίες. Η εταιρία, που υπάρχει σήμερα και στην οποία προεδρεύω, δεν έχει καμία ανάμειξη με την κατασκευή, την οποία την κάνει ο Δήμος Μυλοποτάμου και Ανωγείων, που συμμετέχουν στην εταιρία για τη διαχείριση των σφαγείων. Το έργο αυτό είναι πολύ μεγάλο. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο βιολογικός και περιμένουμε τη σύνδεση με τη ΔΕΗ, ενώ απομένει ένα ακόμα στάδιο, που αφορά την επεξεργασία κάποιων λυμάτων. Το έργο είναι διαδημοτικό και οι προσλήψεις του προσωπικού θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ».

Ο κ. Ρουκούνης σημείωσε τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας των σφαγείων για την περιοχή Μυλοποτάμου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα σφαγεία αυτά είναι δυο γραμμών και θα έχουν τη δυνατότητα σφαγής για χοιρίδια και αμνοερίφια. Είναι από τα πλέον σύγχρονα σφαγεία που έχουν κατασκευαστεί στην χώρα, για αυτό έχουν τόσο μεγάλο προϋπολογισμό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο, γιατί κατασκευάζεται στην πηγή των κτηνοτρόφων και το κόστος των εμπόρων που αγοράζουν το κρέας για να το μεταφέρουν σε άλλα σφαγεία είναι πολύ μεγάλο σήμερα, άρα η μελλοντική λειτουργία τους θα αποτελέσει σημαντική ανάσα για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων».
rethnea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση