HomeHL-GreeceΥπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

154 υπέρ, 144 κατά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Σε σύνολο 298 παρόντων βουλευτών, υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, τάχθηκαν 154 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ενώ 144 βουλευτές από την αντιπολίτευση ψήφισαν όχι.

Στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ παρόντες ήταν 192 βουλευτές και υπερψηφίστηκε από τους 154 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενώ καταψηφίστηκε από 138 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, καταγράφηκε ένα απρόοπτο με «πρωταγωνιστές» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της ηλεκτρονικής ονομαστικής ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία εκδοχή εξαιτίας δικής τους παράλειψης και σύμφωνα με άλλη, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στο σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η ψήφος αρκετών βουλευτών δεν αποτυπώθηκε ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να κληθούν εσπευσμένα στην αίθουσα –από την οποία είχαν εν τω μεταξύ αποχωρήσει όμως οι περισσότεροι, προκειμένου να καταγραφεί προφορικά η ψήφος τους.

Με την επιστροφή τους, εκλήθησαν ονομαστικά από τον προεδρεύοντα Αν.Κουράκη να δηλώσουν την ψήφο τους και έτσι, ακούστηκαν να λένε την επίμαχη φράση «Ναι σε όλα».

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση