HomeΚΡΗΤΗΗ επαναλειτουργία τμημάτων μετεκπαίδευσης στην… Βουλή

Η επαναλειτουργία τμημάτων μετεκπαίδευσης στην… Βουλή

Σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επανέρχεται στο θέμα της επαναλειτουργίας των τμημάτων μετεκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου, με ερώτησή του προς την Υπουργό Τουρισμού, ο Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές Μιχελογιαννάκης και Ηγουμενίδης.

Στην ερώτησή, επισημαίνεται ότι τα τμήματα μετεκπαίδευσης μισθωτών τουριστικών επαγγελμάτων, διαχρονικά έδωσαν σημαντικά αποτελέσματα στην οργάνωση και τη βελτίωση της κουλτούρας και της νοοτροπίας εξυπηρέτησης των πελατών, που αποτελούσαν μοναδικό εκπαιδευτικό θεσμό που αφορά τους εργαζόμενους και στοχεύουν στη βελτίωση και ανάπτυξη των προσόντων τους.

Ειδικότερα ο τονίζεται ότι στο Ηράκλειο, στην κοιτίδα του τουρισμού, η επαγγελματική σχολή συνέβαλε για πολλά χρόνια στην αναδιοργάνωση για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και στη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων στον τουριστικό τομέα. Ο νομός μάλιστα είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς με τα πάρα πολλά ξενοδοχεία 5 αστέρων και 12-13.000 εργαζομένους.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι στόχοι της νέας εθνικής τουριστικής πολιτικής της Κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός όλων των εκπαιδευτικών δομών του τουρισμού που ανήκουν στο κράτος, με σκοπό την εξασφάλιση για τους νέους και τις νέες γενιές, μιας επιτυχημένης μετάβασης από το σχολικό περιβάλλον στο νέο περιβάλλον εργασίας και φυσικά στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα καλούν την κα Κουντουρά να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να επαναλειτουργήσουν τα τμήματα μετεκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου, δεδομένου ότι οι προσπάθειες της Κυβέρνησης προς αυτή τη κατεύθυνση είναι έμπρακτες, όπως αποτυπώνεται και στο νόμο 4547/18 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στον νόμο αυτό, προωθήθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις εκσυχρονισμού και ουσιαστικής βελτίωσης των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης, ώστε το περιεχόμενο τους να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα χαρακτηριστικά του τουριστικού τομέα και στις ανάγκες των εργαζομένων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση