HomeHL-9Συνεχίζονται οι πανελλήνιες με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Συνεχίζονται οι πανελλήνιες με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Διαγωνίζονται σε τέσσερα μαθήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι διαγωνίζονται σε: Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.

Οι εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ ολοκληρώνονται την Πέμπτη 21 Ιουνίου. Από 22 έως 30 Ιουνίου θα διενεργηθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα για υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Την ίδια ώρα με Ιστορία, Φυσική, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον συνεχίστηκαν χθες οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Διαβαθμισμένης δυσκολίας κρίθηκαν τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής για τις φετινές Πανελλαδικές καθώς εκτιμάται ότι απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές και απαιτούσαν την κατανόηση των εκφωνήσεων και ζητούμενων.

Όσον αφορά στα θέματα της Ιστορίας κρίνονται βατά, καθώς καλύπτουν βασικά κομμάτια της εξεταστέας ύλης, ενώ στο ίδιο επίπεδο με τα περσινά ήταν τα θέματα στο μάθημα των Αρχών Προγραμματισμού.

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Δυσκολότερα από τα περσινά κρίθηκαν τα θέματα της Ιστορίας και της Φυσικής, σύμφωνα με τους φροντιστές.

Kριτική σκέψη απαιτούσαν τα θέματα της Ιστορίας, ενώ η Φυσική κρίνεται δυσκολότερη από την αντίστοιχη περσινή. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (OEΦE), η πρώτη ομάδα των θεμάτων της ιστορίας είχε διατυπωθεί με σαφήνεια ωστόσο προϋπέθετε πλήρη αφομίωση της ύλης.

H δεύτερη ομάδα απαιτούσε συνθετική σκέψη. Συγκριτικά τα θέματα κρίθηκαν δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά όπως και στη φυσική τα οποία έκρυβαν διαβαθμισμένο βαθμό δυσκολίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση