HomeHL-WorldΗ κυβέρνηση Ζάεφ απαντά στον Ιβανόφ: Για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζεις εσύ, αλλά οι πολίτες

Η κυβέρνηση Ζάεφ απαντά στον Ιβανόφ: Για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζεις εσύ, αλλά οι πολίτες

«Μύλος» στα Σκόπια μετά το προεδρικό διάγγελμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με τον πρόεδρο της χώρας, Γκεόργκι Ιβανόφ, με αφορμή την συμφωνία με την Ελλάδα. Μετά το διάγγελμα του Σκοπιανού προέδρου, η κυβέρνηση Ζάεφ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει «πως για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβανόφ, αλλά οι πολίτες» και ζητά την απομόνωσή του από την πολιτική σκηνή της χώρας.

«Η κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της, επειδή ο πρόεδρος Γκεόργκι Ιβανόφ, στο διάγγελμά του, απέτυχε να ξεπεράσει την αδυναμία του και να δει την προοπτική που ανοίγεται μπροστά στην χώρα με τη συμφωνία που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες και συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει η κυβέρνηση των Σκοπίων.

Και υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος Ιβανόφ «δεν έχει κανένα αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνει πράξεις απαράδεκτης χειραγώγησης, κάτι που είναι επιζήμιο για τη χώρα και τους πολίτες και επενεργεί άμεσα κατά της ενίσχυσης της «μακεδονικής ταυτότητας»».

«Ο Ιβανόφ δεν τάσσεται υπέρ της λύσης και δεν εργάζεται για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, κάτι που αποτελεί για τους πολίτες προτεραιότητα υψηλού εθνικού συμφέροντος. Αντί να παρεμποδίζει το μέλλον της χώρας και να ωθεί τη χώρα σε απομόνωση, είναι καλύτερα ο Ιβανόφ να απομονωθεί από την πολιτική σκηνή» τονίζει η κυβέρνηση. Και καταλήγει: «Είμαστε αυτό που είμαστε και τελικά αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους γείτονές μας, τη Δημοκρατία της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα. Με την συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται και ενισχύεται η «μακεδονική» εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση